Sport

Egyéni érmet remél itthon Póta Gina

(t. r.)

2016. október 16. vasárnap 10:15

Póta Georgina 11 érmet nyert Euró­pa-bajnokságokon, de egyéniben nem került négy közé. A kedden kezdődő hazai Eb-n végre egyéniben is szeretne dobogóra állni.

Gina éve eddig remekül sikerült, berlini klubjával BL-t nyert, győzött a Belga Pro Touron egyesben és párosban, ott lehetett előző hétvégén a philadelphiai Világkupán, most már csak az kell, hogy az október 18-án kezdődő, budapesti Európa-bajnokságon is jól szerepeljen.

– A későbbi generációk is nagyon inspiráltak, Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Boros Tamara játékán nőttem fel, lenyűgözött a profizmusuk és a korábbi klasszisok odaadása is – folytatja Gina, aki a Statisztikában nevelkedett gyerekként, de immár nyolc éve Berlinben pingpongozik. Csak meccsekre jár ki, vagyis az IBS-t is gond nélkül el tudta végezni és párjával, Norbival sem kell távkapcsolatban élnie. Az utazás azonban így is hangsúlyos az életükben, imádnak világot látni, Gina nem csak a mostani Világkupa miatt járt idén Amerikában, de Norbival is felfedezték az Újvilágot. Ezt a csodás évet már csak egy egyéni Eb-éremmel kéne megkoronázni.  

További cikkek

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Ez is érdekelhet