Sport

900 milliót tesz zsebre a US Open győztese

K. B.

Létrehozva: 2015.08.30.

Vasárnap kezdődik a US Open, nem utolsósorban a szétosztott milliárdokért. Az egyes győztes 900 millió forintnak megfelelő összeget kap, de az első körösök is 10 milliót.

 3,3 millió
dollárt kap a tenisztorna férfi és női egyes versenyének győztese is. Ez a több mint 900 millió forintnak megfelelő összegrekordnak számít. Az idei Australian Openen 2,5 millió, a Roland Garroson 2 millió, Wimbledonban pedig 2,9 millió euró ütötte a markát a legjobbaknak.

10,5
százalékkal emelkedtek a kiosztott pénzek a tavalyi, 2014-es US Openhez képest, ahol a szervezők összesen 38,2 millió dollárral (10,4 milliárd forint) jutalmazták a résztvevők teljesítményét.

42,3 millió
dollár a torna összdíjazása, ez a közel 12 milliárd forintnak megfelelő pénzdíj nagy motiváció a New York-i teniszviadal indulóinak, ahol már a legjobb 128 sportoló is több mint 10 millió forintnak megfelelő összeget tehet zsebre.

134
alkalommal rendeztek már US Opent, elôször 1881-ben. Ennek megfelelőn idén rendezik meg 135. alkalommal a tornát, amelynek tavalyhoz hasonlóan a Billie Jean Nemzeti Teniszközpontban ad otthont.

17
pályán zajlik a torna, többek között olyan arénák szerepelnek a listán, mint a Louis Armstrong Stadion vagy a döntő helyszíne, az Arthur Ashe Stadion.

200
országban közvetítik majd a torna küzdelmeit, a tengerentúlon az ESPN sugározza majd, Európában a Eurosport élvez elsődlegességet a többi csatornával szemben.

700 ezer
nézővel számolnak a kéthetes torna szervezői, akiket – az előző évek tapasztalatai alapján – tippekkel látnak el az interneten, ennek egyike, hogy a szelfibotokat senki ne hagyja otthon. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek