Sport

Viking harcosként küzd Heidi Löke

Bors

Létrehozva: 2015.04.11.

Nemcsak presztízs-, de anyagi veszteség is érheti a győri kézicsapatot, ha nem jut a BL-döntőbe. A hatgólós hátrány nem sok jóval kecsegtet a mai Vardar elleni visszavágó előtt.

Az 50-100 millió forintos pénzdíj is jól jönne, és a győriek nélkül alighanem foghíjasak lesznek a lelátók a Sportarénában. Görbicz Anitáék tavalyi döntőjére 25 ezer forintos átlagárak mellett is tízezer néző – telt ház –  volt kíváncsi.

– Gondolni sem akarunk a búcsúra, ha mégis így lesz, akkor a négy résztvevő szurkolói tölthetik meg a csarnokot – mondta Szilágyi Andrea, a döntő kommunikációs munkatársa. Igaz, a szkopjeiek nem túl nagy táborral érkezhetnek, ám a Podgoricát és a Nagybányát több ezer fanatikus szurkoló kísérheti el.

– Vissza tudjuk hozni a hat gólt, az utolsó pillanatig küzdeni fogok, igazi viking harcos leszek a a csapatban – mondta Heidi Löke, a Győri Audi ETO norvég beállósa.

A férfiaknál a Veszprém azzal a PSG-vel találkozik holnap, amelyet tavaly kettős győzelem után búcsúztatott. A világsztárokkal felálló francia csapattal szemben azonban idén sokkal nehezebb dolga lesz. Annál is inkább, mert Nagy László keze megsérült. Abban reménykedhetnek, hogy csapatként jobban működik a magyar gárda. Akárcsak a szegediek, akik azonban a Löwen elleni győzelmükkel bebizonyították, mindenkit, még a Kielt is le tudják győzni. Bár két klasszisuk, a spanyol Niko Mindegia és a svéd Jonas Källman nélkül pokoli nehéz lesz.

A női KEK-ben az FTC a Midtjylland elleni hét, illetve az EHF Kupában az Érd négy gólos hátrányban van a Rosztovval szemben. Az érdiek költségvetését 6,5 millió forinttal kurtítja a reménytelennek tűnű oroszországi túra. 

Női BL, negyeddöntő, visszavágó:
Győri ETO–Vardar 16.30 (DigiSport1)

Női KEK, elődöntő, visszavágó:
Midtjylland–FTC 14.00

Női EHF Kupa, elődöntő, visszavágó:
Rosztov–Érd 15.00

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
PSG–Veszprém 17.30 (DigiSport1)
Szeged–Kiel 19.15 (DigiSport1)
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek