Sport

Grosics után Schmitt lesz a Nemzet Sportolója

Sz. S.

Létrehozva: 2014.11.21.

Az érdekeltek szavazása eredményeként Schmitt Pál nevét terjesztik döntésre a kormány elé. Az egykori köztársasági elnök 6–2-es szavazatkülönbséggel győzte le Magyar Zoltán korábbi klasszist tornász, így az egykori vívó lesz Grosics Gyula utóda a Nemzet Sportolói sorában.

A Sportok Házában egyórás megbeszélést tartottak a Nemzet Sportolói. Arról dönthettek, kit hoznak be tizenkettedikként az elhunyt Grosics, labdarúgó Aranycsapatunk néhai kapusa helyére. Kárpáti György háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó a Borsnak elmondta, a voksolásról betegsége miatt hiányzott Székely Éva és Buzánszky Jenő, ők írásban szavaztak.

Kárpáti tudatta: a MOB volt elnökére hatan, Magyarra ketten voksoltak, hárman tartózkodtak. Ily módon Schmitt kapja a havi nettó 500 ezer forintos járadékot is. A szavazás egyébként titkos volt. Kárpáti elújságolta, összesen tizennégy jelöltről nyitottak vitát. A végeredményt hivatalosan tudatták a megbeszélésükön amúgy személyesen megjelent Simicskó Istvánnal, így az EMMI sportért felelős államtitkára Schmitt nevét továbbítja a kormánynak, amely a végső döntést meghozza. Hogy mikor, erről Kárpáti nem tud bővebbet. Mielőtt elkezdődött a procedúra, többeket kérdeztünk, kire szavaznak? Nos, Földi Imre, az 1972-es müncheni olimpia súlyemelő bajnoka azt válaszolta, mivel a bajor városban együtt nyert ötkarikás bajnoki címet Schmittel, rá esett a választása.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek