Sport

Megérkezett Mourinho csapata Budapestre

Munkatársunktól

Létrehozva: 2014.08.10.

Szombaton kis késéssel ugyan, de kora délután megérkezett Budapestre a Chelsea futballcsapata, amely vasárnap este háromnegyed kilenctől stadionavatót játszik a Fradival.

Az ebben az idényben az angol bajnoki címet megcélzó, 2012-es BL-győztes angol Chelsea szombaton félórás késéssel futott be egy törökországi minitornáról Budapestre, ahol vasárnap este az új Groupama Arénát avatja fel az FTC elleni meccsel. Mivel a kékek nyári versenyprogramját szervező match-iq cég nem verte nagydobra érkezésüket, érthető, hogy a Liszt Ferenc repülőtéren alig várta Chelsea-rajongó John Terryéket. A reptérről az angol küldöttség a Le Méridien szállóba ment, az ottani étkezést csendespihenő követte, majd Mourinho estére az új létesítménybe kért szigorúan zártkörű edzésre lehetőséget.

A szombati nap igencsak zsúfolt volt a Groupamában és környékén, hiszen az FTC Családi Ünnep nevű program keretében a délelőtti óráktól érdeklődők százai éltek egy különleges bemutató lehetőségével. A Fradi szervezett körutat kínált a létesítményben, a drukkereket a zöld-fehérek korábbi és ma is aktív focistái kalauzolták. Feladatuk volt bőven, hiszen a látogatók hosszú sora a népligeti metrólejáratig ért, és hivatalosan felavatták a stadion előtt álló új Fradi-sast is.

S hogy a Chelsea vasárnap mennyiért lép gyepre a Groupama Aréna avatóján? Egy, a nemzetközi futballsportban járatos magyar menedzser becslése szerint 1,5 millió euróért, vagyis 480 millió forintért.

Costa megúszta

A Chelsea egy isztambuli minitornáról érkezett, ahol negyvenöt perces meccseket vívott. A Fenerbahcét 2-0-ra verte, a Besiktastól 1-0-ra kikapott. Az első derbin Diego Costa parádés gólt lőtt, négy védőt vert át 30 méteres szólója során, és a jobb alsó sarokba lőtt. Így állt bosszút, hogy a neki páros lábbal becsúszó Bruno Alvés majdnem eltörte a lábát.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek