Sport

Könyvből tanult focizni a leszbikus sztár

Létrehozva: 2013.11.02.

Játékostársát, Sarah Huffmant vette feleségül a világ legjobb női futballistája, Abby Wambach, aki soha nem beszélt nyíltan arról, hogy leszbikus.

Abby Wambach 2012-ben elnyerte a FIFA Év játékosa címet, 161 válogatottbeli góljával minden idők legjobb góllövője, akár a férfiak, akár a nők listáját nézzük.

– Heten voltunk testvérek, nekem, a legkisebbnek mindig meg kellett küzdenem azzal, hogy valaki jobb nálam – meséli. – Anyám egy könyvből tanulta meg a foci szabályait, abból tanított minket is, hamarosan a család hobbija lett a futball.

A FIFA Év játékosa díj átadásán hozzá méltó szerénységgel nyilatkozott a 33 éves klasszis. – Egy ilyen egyéni elismerés mögött mindig több ember munkája húzódik meg, a családé, a barátoké, a csapattársaké – fogalmazott a focista, aki sem akkor, sem később nem beszélt a hozzá legközelebb álló emberről, Sarah Huffmanról.

Sőt nemcsak róla nem emlékezett meg, de azt sem fedte fel, hogy a saját neméhez vonzódik. Éppen ezért meglepetést váltott ki a hír, hogy összeházasodott szerelmével. A világ legjobb női labdarúgója párjául csapattársát választotta, legutóbb a Washingtont erősítették együtt.

Kettejük közül inkább Sarah az, aki szót emel a mássággal élők jogaiért. – Büszke vagyok arra, aki vagyok, hiszen a világ lényege az, hogy mindenki egyenlő – nyilatkozta –, függetlenül származástól, szexuális orientáltságtól. A sportban ez a fajta egyenlőség még jobban megmutatkozik, itt tényleg csak a teljesítmény számít. Fontos a kiállás az egyenlőségért, örülök, hogy én is tehetek valamit ezért. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek