Sport

Újabb doppinggyanú a Barcelonával szemben

sz-ó

Létrehozva: 2013.08.21.

Bernd Schuster elárulta, aktív focista korában szedett teljesítményfokozót, és ez manapság a sérült játékosok gyorsabb felépülése érdekében szerinte megengedett gyakorlat.

A Német Szövetségi Sporttudományi Intézet nyomozása során kiderült, hogy az 1966-os angliai vb-n ezüstérmet szerzô NSZK futball-válogatottjának három játékosa tiltott szerrel, efedrinnel doppingolt.

Az e témakörben a Sport Bild által megkeresett későbbi német válogatott Bernd Schuster (1971 és 1984 között 21-szeres válogatott), a Málaga jelenlegi edzője elárulta: amikor aktívan futballozott, minden játékos szedett valamit.

Ez volt a gyakorlat 1980 és 1988 között a Barcelonánál, illetve 1988-tól két éven át, amikor a Real Madridban szerepelt. Előbbi klub számára roppant ­kínos az ügy, hiszen évek óta a doppinggyanú árnyékában élnek, korábbi edzőjük, Pep ­Guardiola maga is érintett volt, de az egész futballszisztéma – sok futás, sok passz, fáradhatatlan játék – mögött stimulánsokat sejtenek a szakemberek.

Schuster szerint azonban nem a teljesítményfokozásban, sokkal inkább a regenerálódásban volt fontos szerepük a tiltott szereknek.

– Rendszeresen szedtünk valamit, de sosem kérdeztük az orvosokat, mit kapunk. Amikor a Barcelonában és a Real Madridban játszottam, azt a szót, hogy dopping, ki sem ejtette senki a száján. Szó és kérdés nélkül bevettük a pirulákat.

Az 53 éves tréner mesélte, ma egy súlyosnak tűnő térdszalagsérülés után egy héttel a játékosok már hadra foghatók.

– Ez is jelzés arra, hogy különleges gyógyszereket kapnak. Amúgy a gyógyulásuk ­érdekében egyetértek azzal, hogy doppingszerrel élnek – zárta meglepő nyilatkozatát Schuster.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek