Sport

Hosszú Katinka: érzek egy kis elégtételt

cs

2013. augusztus 10. szombat 11:15

A londoni olimpia után három klasszis sportolónőnk is úgy döntött, a jövőben a párját választja edzőjének. Az eddigi eredmények igazolják, Hosszú Katinka, Kozák Danuta és Janics Natasa sem választott rosszul.

Az úszó Hosszú Katinka szinte megtáltosodott a trénerváltás óta. Az érem nélkül záruló londoni játékok után intett búcsút Dave Salónak és egyben Los Angelesnek, s hazai medencében folytatta a munkát, méghozzá vőlegényével, az amerikai Shane Tusuppal. S milyen jól tette.

Az úszónő azóta a barcelonai vizes világbajnokság legeredményesebb magyar úszója lett két arany- és egy bronzérmével, a rövid pályás Vk-sorozatban pedig sorra dönti a világcsúcsokat, Eindhovenben két nap alatt négy rekordot úszott, amit továbbiakkal szeretne megfejelni Berlinben. – Érzek egy kis elégtételt az edzőváltás miatt, mert ezek az aranyérmek azt bizonyítják, hogy jó munkát végzünk – mondta Hosszú.

A két kajakos, Kozák Danuta és Janics Natasa döntése lényegesen nagyobb port kavart itthon, talán mert mindketten egy sikeres, Londonban is gyümölcsöző munkakapcsolatot rúgtak fel a szerelem kedvéért. Janics szegedi mesterének, Kovács Lászlónak fordított hátat, s még az országváltásba is belement volna Andrian Dusev kedvéért, ami ugyan végül nem jött össze, ám azóta gyakorlatilag férje végzi a felkészítését. S nem is rosszul, hiszen az Eb-n két arany- és két bronzérmet szerzett, ám az igazi vizsga a duisburgi vb lesz, ahol egyéniben 200, Kovács Katival párosban 500 méteren indul.

A kétszeres londoni bajnok Kozákot is sokan azzal gyanúsították, csupán pénzsóvárságból akarta, hogy a jövőben ne Csipes Ferenc, hanem kedvese, Somogyi Béla kapja utána a felkészítőnek járó jutalmat. Nos, eddig Kozák eredményei is befogták a fanyalgók száját, hiszen a portugál Eb-n a négyessel arany-, egyesben
500-on ezüstérmet nyert, s a vb-n is ebben a két számban áll rajthoz, ahol így esélye lesz visszavágni a már szerb színekben induló Benedek Dalmának.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 23.: Aki hozzád tartozik, úgyis visszajön…

life.hu

Hetente csak háromszor zuhanyozik ez a nő: népharag zúdult rá

hirtv.hu

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye

szon.hu

Veszély: hófúvásra figyelmeztetnek

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Steins Máthé Dominikot, a magyar szurkolók a hollandokat dicsérték

vg.hu

Hiába kifogásolta Putyin a nyugat önti a fegyvereket Ukrajnára

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

origo.hu

Vasbottal akarták belőlem kiverni, hogy magyarul beszéljek