PR Cikkek

Viszkető, égő bőrporblémák? (x)

Címkék
egészség

Bors

Létrehozva: 2020.04.20.

Viszkető apró pöttyök esetén első körben valamilyen csípésre gyanakszunk.  És ez így abszolút esélyes is, hiszen télen is vannak bolhák, atkák, pókok, poloskák, hogy csak a leggyakoribbakat említsük. És sajnos létük-nem létük nem feltétlenül higiénia kérdése.

Rejtélyes viszkető pöttyök esetén első körben tehát mindenképpen érdemes körülnézni ágyunk környékén, a paplanon, párnán, hátha van valami szokatlan gyanús jel az ágyneműn, ami élősködő, pók jelenlétére utalna. Aztán persze mindent jól kiporszívózni és kirázni.

Viszkető bőrtüneteket okozhat még a száraz levegő is. Télen a kinti időjárásnak, és persze a fűtésnek köszönhetően sokkal-sokkal szárazabb a levegő. Nem árt tehát párásítani, illetve télen zsírosabb testápolót, testkrémet használni.

Hideg időben a kéz bőre is sokkal megviseltebb, szárazabb. Ez is főleg az időjárásnak köszönhető.  A hideg, fagyos levegő tovább irritálja, a már amúgy is száraz bőrt. Viseljünk kesztyűt, és krémezzük sokat a kezeket. Sokan nem szeretik a kézkrém érzését, ők este pakolásszerűen vigyék fel a krémet, majd 20 perc után töröljék le. Ne válasszunk túlzottan illatosított terméket, mert az illatanyagok tovább érzékenyítik a már amúgy is megviselt bőrt.

Viszkető kiütéseket okozhatnak még egyes textiliák is. A gyapjút sokan nem bírják: ha viszketni kezdünk egy sáltól, akkor érdemes megnézni, hogy nincs-e benne gyapjú. De egyes műszálak is allergizálnak, ez főleg gyerekeknél figyelhető meg. Ne vásároljunk olyan ruhaneműt, amiben nincs belecímkézve az anyagösszetétel.

A vegyszerekkel szintén óvatosan kell bánni. Az öblítők, a vasalást könnyítő készítmények gyakran okoznak bőrkiütést, a tisztítószerek úgyszintén. Érdemes minél kevesebb féle vegyszert használni, amire most már van is lehetőség, hiszen újra reneszánsza van a mosódiónak, mosószódának, bőrbarát, természetes anyagú termékeknek.

Az élelmiszerekkel is vigyázni kell, ilyenkor több citrusfélét fogyasztunk, a narancs, mandarin, citrom stb. héját vegyszerekkel permetezik, ami szintén kiválthat allergiás reakciót. A magas hisztamin tartalmú élelmiszerek szintén, azaz minden olyan, ami érlelt, erjesztett, füstölt stb. Ilyenek többek között az érlelt sajtok, a füstölt húsok, a kolbászfélék, a savanyúságok, a mustár, a ketchup, a különféle szószok. 

Az ANTIVAKARIN krém kiváló rovarcsípésekre, leégés, csalán érintése által kiváltott, valamint allergiás eredetű viszketésre.

Azonnal hűti a bőrt.

Különösen ajánlott gyermekeknél, hogy megakadályozzuk a csípések, kiütések véresre dörzsölését.

A krém gyógynövény komponensei elősegítik a bőrfelszín hámosodását és a sebgyógyulást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek