Mi dolga újboros Mártonnak a libabőrrel? (x)
Magyarország gazdag kulturális örökségében számos olyan ünnep található, amelyek gasztronómiai élményekkel társulnak.
Magyarország gazdag kulturális örökségében számos olyan ünnep található, amelyek gasztronómiai élményekkel társulnak.
Az elmúlt években november közepén már havazott.
Bár magunk mögött hagytuk a Márton-napot, kár lenne abbahagyni a libaevést, hiszen annyi remek receptünk van hozzá – és nem utolsósorban sok szép, hízott libánk. Ne fogjuk vissza magunkat, ez a hónap szóljon a pecsenyéről és az újborról!
Franciaország, a Burgenland tartomány és Magyarország védőszentje, akit a kora középkor egyik legnépszerűbb szentjeként tartanak számon. Ő Szent Márton, akinek egész életét végigkísérték a csodák.
A Márton-nappal megkezdődik a vízkeresztig tartó eszem-iszom: űzzük el a sötétséget és a rosszkedvet finom falatokkal!
Ha nagy a család, se biztos, hogy elfogy egy egész liba. Meg hát hiába a sok bolti akció ilyenkor, Márton-nap környékén, azért megkérik az árát a szárnyas minden porcikájának. Jobban jár, ha az egész madár helyett csak azokat a részeket...
Még van egy hét Márton-napig, de időben kell cselekedni, hogy biztosan megkapja az ember a legjobb libafalatokat a hentesnél. Mi a magunk részéről jó kis ötletekkel szolgálunk a finom, mégsem okvetlenül hizlaló Márton-napi menühöz.