Nem lehet új vendéglátóhelyet nyitni Nápoly történelmi városközpontjában az elkövetkező három évben, írja a turizmus.com.
A pizza fellegvára, Nápoly meg szeretné őrizni történelmi városközpontja eredetiségét, ezért a város vezetése az elkövetkező három évben nem ad ki új engedélyeket vendéglátóhelyek nyitására.
A „vörös zónának" nyilvánított, 1,2 négyzetkilométernyi területen az egész városban működő 8020 vendéglátóhelyből 1555 található.
Massimo Di Porzio, a Confcommercio kereskedelmi szövetség vezetője szerint a város turisztikai helyszínei és történelmi központja tele van zsúfolva büfékkel.
A cél az, hogy a vendéglátóipari tevékenységek és az egyéb kereskedelmi és kézműves tevékenységek között kiegyensúlyozottabb viszony jöjjön létre.
Azért van néhány kivételt képező terület, így a közösségi közlekedési megállók mellett, az üzemi étkezdékben, a szálláshelyeken, valamint könyvkereskedésekben, színházakban, mozikban és múzeumokban fel lehet állítani standokat. Ezenfelül nem vonatkozik a bővítési tilalom azokra a történelmi helyiségekre, amelyeket kézműves, kereskedelmi vagy közigazgatási célokra használnak.
Az új rendelet természetesen nem vonatkozik azokra a vendéglátóhelyekre sem, amelyek már rendelkeznek engedéllyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.