

Bizony, sajnos az ételmérgezés még egy drágább étteremben vagy hotelben is előfordulhat, ha svédasztalról fogyasztunk. Lássuk, miket kerülj el a saját érdekedben.

A svédasztalos koncepció lényege, hogy mindenki annyit egyen, amennyit szeretne. Csakhogy ez a szabadság nem jelenti azt, hogy minden étel egyformán friss vagy biztonságos.
Lehetnek ételek, amik már jó ideje a forró lámpák alatt pihennek, és nem olyan frissek, mint elsőre tűnik.
Aztán ott vannak a közös szedőkanalak, amiket mindenki összefogdos. A Covid óta tudjuk, hogy mennyi bacit szedhetünk össze csupán attól, hogy hozzáérünk valamihez. Na akkor most képzeld el, mennyi baktérium lehet egy svédasztalos szedőkanálon. Ezek nem csak a kezedre tapadnak, de az ételbe is simán bekerülhetnek és megfertőzhetnek. Nem kell feltétlenül romlottnak lennie egy ételnek, hogy egy svédasztalos zaba után rosszul legyél, és akár lebetegedj.
Hogy elkerüld a gyomorrontást, ételmérgezést és a fertőzéseket, vagy csak a gyors eltelítődést, mutatjuk milyen ételeket érdemes kerülni svédasztalnál.

Először sétálj végig: nézd meg, mi van, és csak a legcsábítóbb, biztonságosnak ítélt ételekből szedj.
Kisebb adagok: ne telítsd el magad azonnal egy fogással, hogy maradjon hely a többinek.
Higiénia: mindig külön kanalat használj az egyes ételekhez, és figyelj a kezeid tisztaságára. Akár kézfertőtlenítőt is használhatsz, a pandémia óta ez már nem ciki, sőt, felelősségteljes viselkedés!
Meleg ételek előnyben: a lámpa alatt melegített fogások gyakran biztonságosabbak, mint a hideg, majonézes saláták.
Egy svédasztalos étterem lehet élmény, de fontos, hogy tudatosan válogassunk az ételek között. Hiába tömöd tele magad minden finomsággal, ha utólag rosszul leszel.
Hasonló infókért nézd meg az alábbi videót:
Az alábbi cikkeinket se hagyd ki:



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.