A kuglóf számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt.
Elkészítés:
A kuglófformát először is a vajjal vastagon kikenem, majd a darált diót beleszórom és körben végig"folyatom", hogy mindenütt egyenletesen befedje a vajat.A többivajathabosra keverem a porcukorral,majd a tojássárgákat is hozzáadva tovább keverem néhány percig.
Ezután váltakozva adom hozzá a sütőporral és a sóval elkevertlisztetmeg a tojásfehérjék kemény habját.A masszát belesimítom a kuglófformába,majd előmelegített, forró sütőbe tolva 5 percig erős lángon, ezután további 60 percig kis lángon sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e a közepe is.Még tűzforrón kiborítom a formából, és a rummal lelocsolva hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.