Rumos mazsolás kuglóf recept

kuglóf recept
PUBLIKÁLÁS: 2016. augusztus 14. 14:02
A kuglóf számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt.

A kuglóf számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt.

Rumos mazsolás kuglóf hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 8 egésztojás
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 5 dkgmazsola
  • 10 dkg darált dió
  • 1 zacskó sütőpor
  • csipetnyi só
  • 10 dkg darált dió
  • A forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum

Elkészítés:

A kuglófformát először is a vajjal vastagon kikenem, majd a darált diót beleszórom és körben végig"folyatom", hogy mindenütt egyenletesen befedje a vajat.A többivajathabosra keverem a porcukorral,majd a tojássárgákat is hozzáadva tovább keverem néhány percig.

kuglóf

Ezután váltakozva adom hozzá a sütőporral és a sóval elkevertlisztetmeg a tojásfehérjék kemény habját.A masszát belesimítom a kuglófformába,majd előmelegített, forró sütőbe tolva 5 percig erős lángon, ezután további 60 percig kis lángon sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e a közepe is.Még tűzforrón kiborítom a formából, és a rummal lelocsolva hagyom kihűlni.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.