Készítsünk zöld tésztát!
természetesen PUBLIKÁLÁS: 2015. október 07. 15:00
Egy tuti recept a házi színes tésztához, mindezt mesterséges adalékok nélkül. Így már nem csak a szupermarketek polcáról vehetünk le zöld színű tésztát, hanem a saját konyhapolcunkról is.igazi olaszos fogásHozzávalók 2 személyre:1 adagteljes kiőrlésű (gluténmentes) tészta2 kk. szárított spenótpor2 kk. só a tészta főzővizébe50g fenyőmag2 ek. olívaolajcsipet só5-10 friss bazsalikomlevél1 kis cukkini125g lazacfilé- A tészta összegyúrása előtt keverd el a szárított spenótport a lisztekkel, majd készítsd el és főzd meg a tésztát areceptszerint.
- A cukkinit mosd meg és szeleteld vékonyra uborkagyaluval.
- Forró serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot 1-2 perc alatt.
- Közepes hőfokon, kevés olívaolajon részletekben pirítsd meg a cukkinit.
- Ha a cukkini elkészült, a maradék olajon süsd a lazac szelet mindkét oldalát 2-3 percig, majd villával tépkedd kis falatokra.
- A pestohoz tedd aprítógépbe a fenyőmagot, pici sót, 2 ek. olívaolajat és a friss bazsalikomleveleket, majd nagyjából dolgozd össze.
- Halmozd tányérokra a tésztát, rá a cukkinit, lazacfalatokat, és végül a bazsalikomos pestot.
Reméljük, ízleni fog! Jó étvágyat!Az étvágyat a mindenmentes blognak és Vermes Nikolettnek köszönhetjük. 
A legfrissebb hírekért kövess minket a
Bors Google News oldalán is!