Készítsünk zöld tésztát!

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. október 07. 15:00
Egy tuti recept a házi színes tésztához, mindezt mesterséges adalékok nélkül. Így már nem csak a szupermarketek polcáról vehetünk le zöld színű tésztát, hanem a saját konyhapolcunkról is.igazi olaszos fogásHozzávalók 2 személyre:1 adagteljes kiőrlésű (gluténmentes) tészta2 kk. szárított spenótpor2 kk. só a tészta főzővizébe50g fenyőmag2 ek. olívaolajcsipet só5-10 friss bazsalikomlevél1 kis cukkini125g lazacfilé
  1. A tészta összegyúrása előtt keverd el a szárított spenótport a lisztekkel, majd készítsd el és főzd meg a tésztát areceptszerint.
  2. A cukkinit mosd meg és szeleteld vékonyra uborkagyaluval.
  3. Forró serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot 1-2 perc alatt.
  4. Közepes hőfokon, kevés olívaolajon részletekben pirítsd meg a cukkinit.
  5. Ha a cukkini elkészült, a maradék olajon süsd a lazac szelet mindkét oldalát 2-3 percig, majd villával tépkedd kis falatokra.
  6. A pestohoz tedd aprítógépbe a fenyőmagot, pici sót, 2 ek. olívaolajat és a friss bazsalikomleveleket, majd nagyjából dolgozd össze.
  7. Halmozd tányérokra a tésztát, rá a cukkinit, lazacfalatokat, és végül a bazsalikomos pestot.
Reméljük, ízleni fog! Jó étvágyat!Az étvágyat a mindenmentes blognak és Vermes Nikolettnek köszönhetjük.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.