Voksán Virág magára maradt a kórházban

Voksán Virág alig várta, hogy túllegyen a szülésen, és biztonságban hazavihesse kislányát, akit még az apukája sem látogathatott meg a kórházban. A császáros anyukákat ugyanis elzárják a járvány miatt.
Voksán Virág alig várta, hogy túllegyen a szülésen, és biztonságban hazavihesse kislányát, akit még az apukája sem látogathatott meg a kórházban. A császáros anyukákat ugyanis elzárják a járvány miatt.

Múlt hét csütörtökön, március 26-án született meg Voksán Virág lemezlovas második gyermeke, Vivien. Az immár kétszeres édesanya rendkívül sokat stresszelt a második babájával, hiszen a világjárvány miatt maga sem tudta, hogy mi vár rá majd a kislánya szülésekor. A híres kismama szombat óta már az otthonában piheni ki az elmúlt hónapok fáradalmait.

Voksán Virág magára maradt a szülészeten © Instagram

– Nagyon aggódtam a szülés miatt, hisz áldatlan állapotok uralkodnak az egész világban. Míg mások azon agonizáltak, hogy mivel üssék el az időt otthon, addig én azon stresszeltem, hogy hogyan fog lezajlani a szülés, amit mellesleg egyedül kellett végigcsinálnom – kezdte a Borsnak Voksán Virág, aki két napot töltött a kórházban, ez idő alatt pedig csak telefonon tarthatta a kapcsolatot a szeretteivel.

Vivien már otthon pihen a családjával, akik nagy szeretettel veszik körül © Instagram

– A párommal non-stop beszéltünk, ha már nem lehetett ott a kislányunk születésénél. Senkit sem engedtek be hozzánk a kórházba, vigyáztak az egészségünkre. Mindenütt kézfertőtlenítő volt kihelyezve, minden ápoló, nővér maszkban és kesztyűben volt, és folyamatosan ellenőrzés alatt tartottak. Vizsgálatokról vizsgálatokra jártam, amit nem is bántam, már csak azért sem, mert csak ilyenkor volt lehetőségem bárkivel is beszélgetni. Több kismamával is összebarátkoztam, és mindenki nagyon izgult a szülés miatt. Olyanok voltunk, mint az árvák, akiket ott felejtettek a kórházban. Senkire sem számíthattunk, úgyhogy nagyon egyedül éreztem magam. Még az ebédemért – amit a párom hagyott nekem a kórház portájánál – is nekem kellett lemennem. Alig 24 órával a császár után. Szóval nem volt egyszerű menet, de szerencsére túl vagyunk rajta, s már itthon pihenünk.

A sorstársak még izgulhatnak

Kulcsár Edina áprilisra várja a második gyermekét, s Virághoz hasonlóan ő sem tud felhőtlenül örülni a pici érkezésének.

© Móricz István

– Bármelyik héten megszülethet a kislányunk, mi pedig azt sem tudjuk, hogy holnap mi lesz. Nagyon lehangoló ez az időszak, úgyhogy minden sorstársamnak, várandós kismamának szurkolok, mert a jelenlegi helyzet miatt most triplán fel van adva nekünk a lecke – mondta lapunknak Edina, akinek helyzetét a nyolcadik hónapban járó Tatár Csilla, s a második gyermekét váró Csemer Bogi is átérzi.