Törőcsik Mari Pestre készül

A Nemzet Színésze úgy tervezi, amint elmúlik a nyár, a főváros felé veszi az irányt. Még az is lehet, hogy munkába áll.
A Nemzet Színésze úgy tervezi, amint elmúlik a nyár, a főváros felé veszi az irányt. Még az is lehet, hogy munkába áll.

Törőcsik Marival legutóbb húsvétkor találkoztunk, amikor otthonában fogadott minket. Azóta viszont igen keveset hallottunk róla, éppen ezért újra felkerestük, hogy megtudjuk, mi újság a színésznő háza táján. A Nemzet Színésze jókedvűen fogadta hívásunkat, épp a délutáni sziesztáját tartotta.

– Köszönöm kérdését, nagyon jól érzem magam. Elvagyok a velemi házamban. Most már az időjárás is jobbra fordult. Nemrégiben nagyon megviselt a folyamatos hőmérséklet-ingadozás. Szerencsére ezen is túl vagyunk. Most nyáron nem tervezek sehova sem utazni, itt mindenem megvan, amire csak szükségem lehet. Velemen nagyon jót lehet pihenni – mondta jókedvűen Törőcsik Mari, aki már előre tervez.

A művész nyárra nem tervez utazást, de ősztől talán munkába áll © Végh István

– Ősszel, szeptember körül tervezem, hogy felmegyek Pestre. Még az is lehet, hogy munka miatt, de erről még nem beszélek – titokzatoskodott a színművésznő. Korábban megírtuk, hogy Törőcsik Marit Koltai Lajos kérte fel egy monodrámára, aminek a szövegkönyvét már el is olvasta a művész. Amikor rákérdeztünk nála, hogy elvállalja-e a darabot, nem kívánt nyilatkozni.

Áprilisban írtunk Törőcsik és Koltai Lajos közös terveiről