Sógora menti meg Vajna Timi fánkozóját

Az örökösnő üzleteit vagy társtulajdonosként vagy üzletvezetőként mások viszik tovább, hogy ne kelljen őket felszámolni. A fánkozó Andy Vajna álma volt, ezért is szeretné Tímea megmenteni.
Az örökösnő üzleteit vagy társtulajdonosként vagy üzletvezetőként mások viszik tovább, hogy ne kelljen őket felszámolni. A fánkozó Andy Vajna álma volt, ezért is szeretné Tímea megmenteni.

Bő egy évvel az után, hogy elhunyt Andy Vajna, özvegye, Tímea végleg elhagyni készül az országot. A döntés tényleg komoly, nem csak egy hosszabb-rövidebb kiruccanásról van szó: Tímea az örökséggel birtokába jutott üzleti érdekeltségeket is kihelyezi, hogy biztos kezekben legyenek, amíg ő a tengerentúlon kezd új életet. Mint megírtuk, a Nobu luxuséttermét éppen arra a milliárdos fiúra, Zolira bízza, akivel mostanában nemcsak üzleti ügyek miatt, hanem a magánéletben is sok időt tölt. Kedvencét, a belvárosi fánkozót és az ahhoz tartozó céghálózatot pedig egy másik fontos férfira, húga férjére, Visváder Tamásra bízza.

A fiatal közgazdász fiúhoz közel áll a konyha, otthon is ő főz a feleségének, Lillának. Ő már közvetlenül Andy halála után elkezdte rendbe tenni az addig veszteséges céget.

Palácsik Lilla és férje, Visváder Tamás. A férfi lassan egy éve vezeti az üzletet © Bánkúti Sándor

– Februárban lesz egy éve, hogy átvettem a fánkozót, mert vezetés nélkül maradt a cég. Két és fél évig volt veszteséges, most sem nyereséges, de már termel profitot. Nem vásároltam meg, és Timi sem adta oda a fánkozót, ügyvezetőként dolgozom – magyarázta Visváder, aki azt is elárulta, a fánkozó valójában nem Timinek, hanem Andynek volt a szívügye.

– Mindig azt mesélte, hogy amikor kiment Amerikába tizenegy évesen, és meglátott egy fánkozót, elhatározta, hogy fánkozója lesz. Érdekes, hogy másfelé vitte az élet, de amikor 71 éves lett, újra kitalálta, hogy fánkozót fog csinálni – folytatta Timi sógora.

Vajna Tímea vállalkozásaiba próbál családtagokat, barátokat bevonni © Bánkúti Sándor/archív

– Timi sokat van külföldön, nem volt vezető, de nem akartuk, hogy be kelljen zárni, ezért vettem át én. Egy évet adtunk magunknak, hogy működik-e, és szerintem működik, így a jövőben lehet, hogy tulajdonostársként is jelen leszek.

Visváder elmondta azt is, hogy mivel Amerikából Tímea aligha tudná minden cége napi ügyeit intézni, a legtöbb élére vagy üzletvezetőt vagy tulajdonostársat keresett, aki itthon viszi tovább a bizniszt. Az örökösnőnek nem célja, hogy mindent eladjon, sőt, amit tud, megtart, és tovább üzemeltet.