Sarka Kata: Féltem a gyerekeket a csalódástól

Tegnap lett volna a békéltető tárgyalásuk, de sem Hajdú Péter, sem Sarka Kata nem jelent meg a bíróságon. A bírónő megszüntette az eljárást. Sarka azonban beszélt lapunknak 

Tegnap lett volna a békéltető tárgyalásuk, de sem Hajdú Péter, sem Sarka Kata nem jelent meg a bíróságon. A bírónő megszüntette az eljárást. Sarka azonban beszélt lapunknak 

Egy válás soha nem egyszerű, pláne, ha közös gyerekek és közösen szerzett vagyon is nehezíti a procedúrát. Főként akkor nem egyszerű, ha a két házastárs maga sem tudja, hogyan tovább. Nagyon úgy tűnik, Sarka Kata és Hajdú Péter ebben a cipőben jár, ugyanis egyikük sem jelent meg békéltető tárgyalásukon, amit a válás nyitányaként tegnap lett volna a Budaörsi Járásbíróságon. Kata adta be a válókeresetet, ő költözött el a gyerekekkel, de az anyuka sem érkezett meg a tárgyalás kezdetére. A celeb párt újságírók és fotósok hada várta, de hiába, a válófélben lévő pár már jó előre megbeszélte, egyelőre nem vágnak bele a fájdalmas, sebeket feltépő és évekig tartó eljárásba.

– Peti előre megmondta, hogy nem jön el, én pedig nem éreztem elég erősnek magamat ahhoz, hogy egyedül álljak a villogó vakuk és az újságírók kérdéseinek kereszttüzében. Sejtettem, hogy ott lesz a sajtó, mert valahogyan kitudódott, hogy ma lesz a válóperünk, és már előző este hívogattak miatta. Ha a válóper el is maradt, attól még nem békültünk ki, továbbra is külön élünk – tette világossá a helyzetüket Sarka Kata a Borsnak.

A feleség nem akart egyedül állni a vakuk kereszttüzében

– Nem maradtunk semmiben, ez a mostani helyzet sem pozitív, sem negatív irányba nem befolyásolja az eseményeket. Minden ugyanúgy van, mint eddig, semennyit sem haladunk előre Petivel.

A korábban saját és mások ma­gánéletéről is szívesen nyilatkozó Hajdút telefonon értük utol, ő még ennél is rövidebben reagált a történtekre.

– Nem kívánom kommentálni az eseményeket – közölte.

Maguk sem tudják, hogyan folytassák az életüket © Fórika Attila

Mint ismert, Kata volt az, aki meghozta életük eddigi legnehezebb döntését: nyáron elköltözött otthonról. És bár végleges álláspontot eddig nem sikerült kialakítaniuk azzal kapcsolatban, hogy ez így is maradjon-e, Kata időközben egészen más nő lett. A FEM3 csatornán a Joshi, a legjobb barát című műsor ma délutáni adásának felvételén például elárulta: most lett igazán felnőtt. Szüleitől szinte azonnal Hajdúhoz költözött, így sosem tudta, hogy tulajdonképpen mennyi a rezsi, mennyibe kerül a vízszámla, ezeket ugyanis mindig a férje intézte, ami miatt nagyon hálás neki. Kata Joshinak azt is elmondta, eddig nem ismerte a stressz fogalmát, és pontosan tisztában van vele, hogy sem énekelni, sem táncolni nem tud, és egyéb képességével sem lehetne híresség, ezt kizárólag annak köszönheti, hogy Hajdú Péter felesége lett. De elmondta azt is, ha visszamehetne az időben, már nem választaná a hírnevet, inkább megmaradna a háttérben „csak” Hajdú Péter feleségének, a gyerekeket, Noncsit és Dávidkát pedig nem mutatná meg a nyilvánosságnak.

Apropó gyerekek. Joshi természetesen nem csak a régi időkről, hanem a jelenlegi válságról is kérdezte Katát, aki felelősségteljes édesanyaként a következőket mondta a jelenről.

Sarka Kata a gyerekek miatt nem akar elhamarkodottan dönteni © Végh István

– Addig, amíg száz százalékig nem vagyok biztos benne, hogy működni fog a mi kapcsolatunk, addig nem megyek vissza. Azt semmiképp nem akarom, hogy visszamegyek, aztán megint el. Ezt a gyerekekkel nem lehet megcsinálni! Egy döntés van. Az, hogy vissza Petihez, vagy egy új élet, ebből a szempontból mindegy, de biztosnak kell lennem a döntésemben – fogalmazott határozottan Kata a műsorban.

A feleség ezzel kapcsolatban a Borsnak úgy fogalmazott, hogy a gyerekek nem játékszerek és nem lehet azt próbálgatni, hogy hátha sikerül majd újra együtt. Ezért Kata tényleg csak akkor menne vissza Hajdúhoz, ha egészen biztos lehet abban, hogy ez a házasság működőképes, és egymás mellett tudják leélni az életüket. – Elsősorban édesanyaként a gyerekek érdekét nézem. A gyerekek lelkében egyébként látszik, hogy nem vagyunk együtt, de nagy törés nincs az életükben. Azt szeretném, hogy ez így is maradjon – jelentette ki Kata.

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.