Pokoli éve van Deák Bill Gyulának

Tragédiák sora érte idén a magyar blueskirályt. Neki úgy kell most a közönség szeretete, mint egy falat kenyér.
Tragédiák sora érte idén a magyar blueskirályt. Neki úgy kell most a közönség szeretete, mint egy falat kenyér.

Fáj a szíve, hogy a koronavírus-járvány miatt nem állhat annyit színpadon, mint szeretne, de Deák Bill Gyulának még ez a legkisebb gondja.

– Nekem ez az év a pokol – mondja kicsit sem derűsen Bill. – 2020 borzalmas! A feleségem infarktust kapott, meghalt a húgom, a menyem is súlyos beteg lett, és a vírus még csak ezután jött. Ez az év nekem katasztrofális, és még játszani sem lehet. Kemény. Augusztus 9-én, jövő vasárnap végre játszunk a Barba Negrában, oda várok mindenkit, akit érdekel. Két hete már zenéltünk egy falunapon Apajon, az is ötszáz fős rendezvény volt. Nagyon hiányzott a közönség, a zene, az emberek. Óriá­si volt újra színpadon állni.

A zenésznek a járvány a legkisebb problémája, hiszen családi életét megannyi tragédia, rossz hír árnyékolja be © Bors

2012. november 11-én Bill is átesett egy infarktuson. Tökéletesen meggyógyult, de ez a hőség senkinek sem jó, hát még a szíveseknek.

– Megmondom őszintén, nem is nagyon járok sehová. Itthon vagyok, tornázgatok, megy a légkondi, elvagyunk az asszonnyal. Beteg még, az infarktus mellett COPD-s is, ami légzési nehezítettséggel járó tüdőbetegség. Sokat dohányzott, de már fél éve lerakta. Van oxigénpalackja, de csak ritkán használja. Hiába tombol a nyár, ha itt a vírus. Jót tenne nekünk a tengeri levegő, de ahová szoktunk járni Törökországban, most oda sem mehetünk. Nekünk a tenger a Balaton, de oda sem! Kitalálhatnának már valami vakcinát! Idén ez van. Talán majd jövőre. Reméljük!

Azt még elmesélte, hogy kitől kapta a Bill becenevet. A legfeketébb hangú fehér bluesénekest ugyanis mindenki így hívja vagy Bill kapitánynak.

– Úgy ragasztották rám a zenészek. A Szakcsi Lakatos Béla, Lakatos Bögöly Béla és a Jackie Orszáczky valahogy rám adta ezt a művésznevet. Talán azért, mert szeretem a rock and rollt, Bill Haley-t, ezeket.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors