Celeb

Nagy Feró: Az összes nőt meg fogják erőszakolni

Fái

Létrehozva: 2016.08.22.

Forrás: Fórika Attila

„Utálom az egész XX. századot!” – erről szól a Nemzet csótánya szerint az a dal, ami miatt a Kolozs megyei rendőrség hivatalból vizsgálatot indított Nagy Feró és a Beatrice kedd este a Kolozsvári Magyar Napokon adott koncertje miatt. A román média ugyanis úgy értelmezte: az együttes XX. század című dala kedvező fényben tünteti fel Sztálint, Adolf Hitlert és az Iszlám Állam terrorszervezetet.

Nem a dal szövegével volt baj, hanem az alatta bejátszott archív videofelvételekkel, amelyeken többek között Sztálin és Hitler is látható volt. A koncertről a román közszolgálati televízió is beszámolt: vitatottnak és revizio­nistának nevezte a magyar együttest. A tudósításban leadtak egy koncertrészletet, amiben Feró azt énekelte:  „csak azért is lesz, Kolozsváros ismét magyar város lesz”.

Csípős

Ha a közönséges csótány az atomkatasztrófát is túléli, akkor a Nemzet Csótányának pláne nem kellene semmitől sem paráznia. Ocskó Zsolt

– Ezen megdöbbentem – mondta Feró, akit Erdélyben sikerült utolérnünk.

– És nem csak azért, mert félreértelmezték a dalunkat, de az a dal el sem hangzott ott. A YouTube-on van fent egy váci kocsmában adott bulink, az egy magyar házibuli volt, és azt vágták be. Erről szó sem volt a Kolozsvári Napokon. Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok – Erdély egyik legnagyobb nyári fesztiválja – főszervezője is megerősítette: ez a szám nem hangzott el a koncerten, ezért az egész ügyet a rendezvénnyel szembeni támadásként értékelte.

– Ez politika, talán az nem tetszik nekik, hogy aznap annyi magyar összejött – folytatja Feró. – Pedig románul köszöntöttem őket, és úgy is búcsúztam el. A XX. században azt éneklem, hogy: Horthy jött fehér lovon, Sztálin vágtatott harckocsikon, Hitler hozta a csodafegyvert, zsebre vágott minket a történelem – dúdolja Feró azt a részt, amihez az inkriminált képeket vetítik.

– Húsz éve játsszuk, a 80-as évek végén írtam. Hol volt akkor még Iszlám Állam terrorszervezet? Az is elhangzott, hogy: magyar vagyok, magyarnak születtem. Még mondtam is, milyen jó, hogy ezt Kolozsváron magyarul énekelhetem. Ezt románul is megköszöntem. Nem ellenük szólt! Dehogy! Szeretünk itt lenni, évente tízszer is fellépünk. Ettől még a rendőrségi vizsgálat meglesz. Az utóbbi tíz évben semmi irredenta dolgot nem csináltam. Tudjuk, hová léptünk be!

A Beatrice frontembere a Ko­lozsvári Rádiónak, a Kolozsvári Magyar Napok alkalmából adott interjújában is a barátkozást erőltette a kelet-európai népek közt, mivel jönnek a migránsok. Azt hittük, ez az idegengyűlölet is csak durva félreértés, de nem.

– Ezt tényleg mondtam és tartom is. A törökök is itt voltak, és tönkretették a hazánkat. Ha már jönnek a migránsok, ne vigyenek, hanem hozzanak. Ezer százalék, hogy az összes nőt meg fogják erőszakolni. Azért jöttek, hogy elfoglalják ezt a földet, nem azért, hogy dolgozzanak. Nem hiszem, hogy a gyerekeimet, az unokáimat ki merem majd engedni az utcára. Szeretném a saját érdekeimet képviselni. Én nem hívtam őket, hogy itt mecsetet építsenek. De jönnek és követelőznek. Jönnek, átvágják a kerítést, betörik a kapukat. Ne itt harcoljanak, ne engem irtsanak ki! Menjenek haza, és ott harcoljanak a saját szabadságukért. Az egyéni érdekeimet képviselem, nem vagyok mingránspárti.   

Hivatalból eljárnak

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője pénteken az Adevarul című napilapnak elmondta: hivatalból indítottak eljárást, amelynek során egy ügyész és egy rendőr vizsgálja, hogy a koncerten elhangzottak kimerítik-e a fasiszta, rasszista, idegengyűlölő jelképek használatát, valamint háborús bűnösök emlékének ápolását tiltó, sürgősségi kormányrendeletben megállapított bűncselekményeket.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131225_auto_resized.jpg
origo.hu

Félmeztelenül menekült és sikítozott a TV2 egyik modellje - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27108_resized.jpg?avcount=1713258915
origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133406_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Détár Enikő megrázó vallomást tett a tragikusan elhunyt Babicsek Bernáttal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131976_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Az orosz fegyveres erők francia zsoldosok állását találták el Szlavjanszkban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17126996_auto_resized.jpg
life.hu

A verhetetlen túrógombóc 4 titka: így készítsd el!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133074_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Van egy sokkal találóbb kifejezés erre a mocskos, alávaló, szemét gazemberre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27109_resized.jpg?avcount=1713258915
origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17120112_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Nem is hinnéd, milyen gyakran kell felmosni, vécét pucolni vagy kimosni az ágyneműt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132168_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez mindent megváltoztat, súlyos döntést hozott Katalin és Vilmos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132857_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/QAdOMwitycjq0_M9u74QAH6WTeFuvTmgZP0C0RT6qkM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I0NDMzM2JhNWZhOTQyNWI5NjdiN2ZkNzY3YzgzM2Jk.jpg
Meglepetés

Két hónapja, a legnagyobb titokban szervezkedett Tóth Gabi

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EZKv9B2w-QarG-nZtE7cLd-HYIbjVVOWqRpc7H_mlw4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJkNGJmNGQ1OTIwMzRmNDhiOTc5YmYxNzk0ZjhiMThk.jpg
Megsúgjuk

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői