Mennie kellett! Kíméletesen küldték el Demcsák Zsuzsát

Itt a vége, közös megegyezéssel zárult a televíziós műsorvezető 18 napig tartó ATV-s karrierje. Zsuzsa bár megpróbált mosolyogni, a könnyeivel küszködve hagyta el a székházat.
Itt a vége, közös megegyezéssel zárult a televíziós műsorvezető 18 napig tartó ATV-s karrierje. Zsuzsa bár megpróbált mosolyogni, a könnyeivel küszködve hagyta el a székházat.

Még a Hajdú Péter műsorára érkező sztárvendégek sem a sminkeléssel voltak elfoglalva szerda délelőtt, hanem azt kérdezgették, hogy mikor érkezik Demcsák? Az ATV-székház egy nyüzsgő méhkasra hasonlított ezen a napon, mindenki tudni akarta, hogy vajon milyen végeredménnyel zárul a gyümölcsözőnek indult együttműködés azok után, ami pénteken nyilvánosságra került: Zsuzsa furcsa állapotban vezette a reggeli Start című műsort, ahol az MSZP-s Szanyi Tibor volt a vendége.

Mint arról lapunk is beszámolt, múlt pénteken ment élő adásba az ominózus interjú, ahol Zsuzsának alig forgott a nyelve, nem tudta elolvasni a súgógépet, de a saját jegyzeteit sem, dekoncentrált volt.

Az ATV-től autóval távozó Demcsák Zsuzsa megpróbált jókedvet erőltetni az arcára, de látszott, hogy a sírás kerülgeti

Az ATV még aznap felfüggesztette a munkavégzés alól, és belső vizsgálatot rendelt el, amelynek eredményére tegnap reggelig kellett várni.

A Bors úgy tudja, hogy Demcsák Zsuzsa az elmúlt tizennyolc napban többször hibázott a munkahelyén, volt, hogy nem készült fel rendesen a riportalanyból, máskor pedig – vagyis a Szanyi-interjú nem egyedi eset – olyan állapotban vezetett mű­sort, ami megengedhetetlen.

Demcsák Zsuzsát a hírigazgató, Bednárik Imre és a vezérigazgató, Németh Szilárd kísérte ki az épületből

Nem volt kétséges, hogy megszűnik-e a munkahelye vagy sem, az ügy csakis azért húzódott még három munkanapon át, mert Demcsák egyszerűen nem volt hajlandó bemenni és leülni a főnökével, Németh Szilárd vezérigazgatóval. Információink szerint a csatorna vezetése kedd este unta meg a „kergetőzést”, Zsuzsát egy hivatalos levélben értesítették arról, hogy ha szerda reggel nem megy be, akkor is döntést hoznak.

A megbeszélés nem tartott sokáig, belsős informátorunk szerint a műsorvezetőnőt a már megírt szerződészárás várta, amit alá is írt. Ez közös megegyezésről szól, ami – iparági pletykák szerint – igen gáláns hozzáállás az ATV részéről, főleg azok után, hogy a tévének mi­lyen hírét keltette Demcsák botrányos riportja.

Demcsák Zsuzsa a szerződésbontás aláírása után ezt írta ki a Facebook-oldalára:

„Sziasztok! Ma találkoztam dr. Németh Szilárddal, az ATV vezérigazgatójával. Kifejezetten jó hangulatú beszélgetést folytattunk, melynek végén döntöttem. Kóros fáradtságra hivatkozva ÉN(!) kértem a szerződésem felbontását, melyet Németh Szilárd elfogadott, és közös megegyezéssel elválnak az útjaink. Köszönöm mindenki megértését!”

Amikor a műsorvezető kilépett a tévészékház ajtaján, megkérdeztük, hogy mit jelent pontosan a kóros fáradtság.

– Elmegyek pihenni, ez azt jelenti – válaszolta röviden. Bár mosolygott, látszott az arcán, hogy a sírás kerülgeti, ami nem csoda. Nem tudni, hogy mikor kerülhet szakmailag újra olyan helyzetbe, hogy képernyőn le­gyen. Zsuzsától – hiába kérdeztük – nem tudtuk meg azt sem, hogy mennyi időre megy pihenni, és arra sem kaptunk választ, hogy hol találkozhatnak vele legközelebb a nézők.

Facebookon közzétett közleményét kevés rajongója tudta komolyan venni