Lerántottuk a maszkot TRAP kapitányról

Az X-Faktor előtt teljesen lecserélte bandáját Molnár Tibor. Lehet, hogy valójában hat tagú a Tha Sudras?
Az X-Faktor előtt teljesen lecserélte bandáját Molnár Tibor. Lehet, hogy valójában hat tagú a Tha Sudras?

Hónapok óta több ezer néző oldalát furdalja a kíváncsiság: vajon kik lehetnek az X-Faktor döntőjének színpadán játszó Tha Shudras zenekar tagjai. Az öt furcsa maszkba bújt fiatalember kiléte eddig rejtély maradt a rajongók számára, ám úgy tűnik, a népszerűség szele lerántja róluk a leplet.

Köztudott, hogy a zenekar négyéves fennállása alatt sok tagcserén ment keresztül, ám azt eddig kevesek tudták, hogy miután a frontemberként ismert Trap kapitány az X-Faktorba való jelentkezés mellett döntött, szinte az egész zenekart lecserélte. A korábbi tagokból már csak ő és a baszsusgitáros Tom Driver indult a tehetségkutató versenyében. Az új tagok kiléte egyelőre még rejtély, de a mindig zöld arcú, furcsa, szemüveges énekes kiléte már nem maradhat titokban.

A szegedi alternatív zenei élet Fmanként ismert arca gyerekkora óta próbál kitörni a dél-alföldi panelrengetegek árnyékos egyhangúságából: az internetre feltöltött tucatnyi házi videó tanúskodik arról, hogy a beatbox, azaz a szájdobolás művészetét már tinédzserként tökéletesre fejlesztette. Gyerekszínészként és háttértáncosként játszott a Szegedi Nemzeti Színház több darabjában is, és legalább egy tucat zenekart megjárt, mire a The Shudras formációt megalapította.

És, hogy ki rejtőzik a Fman és Trap kapitány művésznév mögött? A Bors kiderítette. A hivatalos okmányokban Molnár Tiborként szerepel, kommunikációs, kép- és kiadványszerkesztői végzettséggel. Tibin kívül azonban még öt tehetség arca ismeretlen a nyilvánosság számára. A Bors információi szerint akár még egy titokzatos hatodik „cserezenész” is a formáció tagja lehet, Trap kapitány ugyanis korábban már tett egy sejtelmes utalást a zenészek számára.

– Természetesen mindig más van a maszkok mögött, hiszen minden adásban új arcunkat szeretnénk megmutatni. De csak a létezésünket változtatjuk adásról adásra, a személyiségünket nem. Tulajdonképpen nem is öten vagyunk, hanem hatan. A hatodik tag is mindig ott van a színpadon, csak sosem veszik észre – mosolygott sejtelmesen a zöld maszkos énekes.

Már szerepeltek az X-Faktorban

Annak ellenére, hogy a nagyközönség csak 2013 őszén ismerte meg a Tha Shudras zenekart, a szegedi formáció már 2011-ben bemutatkozott az akkori mentoroknak. A maszkos banda ugyanis három évvel ezelőtt, a csatorna által megrendetett X-Faktor klipversenyére nevezett be.

Feró akkor így kommentálta a zenekart: – Az egész bandának van egy olyan jellege, ami hogyha beoltjuk az embereket hülyeséggel, akkor természetesen hülyék lesznek. És ez nekem bejön – nyilatkozta egykor a zenekar The Labor című klipjével kapcsolatban.