Celeb

Köszönet az éterből – Rúzsa Magdi: Tudom milyen nehéz a kórházakban dolgozóknak

K. Sz.

Létrehozva: 2020.04.29.

Dalaival és gondolataival tartja a lelket Rúzsa Magdi és Ember Márk. A két sztár elsőként csatlakozott a Petőfi Rádió Maradj otthon kampányához, ahol személyes üzeneteikkel segítik átvészelni a koronavírus-járványt.

A Magyar Televízió és azon belüli is a Petőfi Rádió elsőként indított kampányt Maradj otthon néven és mára már több mint ötven, ismert művész csatlakozott a kampányhoz üzeneteivel, dalaival. Rúzsa Magdi nem unatkozik otthon, újabb dalokon dolgozik, formában tartja magát, de mindenek előtt: ő maga is szeretne köszönetet mondani a csatornával együtt a mindennapok hőseinek.

 – Jelen helyzetben mindenki hős, aki küzd ezzel a betegséggel, aki küzd ellene, aki otthon van és megpróbál mindennap helytállni, akinek dolgozni kell járni, mindent megtenni a családjáért. Ez egy nagyon nehéz helyzet amiben vagyunk. Mindenki számára hatalmas megpróbáltatás – kezdte meg Magdi, aki szülésznőként maga is tudja, milyen embert próbáló feladat előtt vannak az egészségügyi dolgozók a járvány idején.

 – Le a kalappal az összes egészségügyben dolgozó ember előtt, aki az egészségét kockáztatva küzd másokért. Mivel magam is az egészségügyből jövök, szinte látom magam előtt a mindennapjaikat, a kitartásukat és az áldozatkészségüket. Nagyon nehéz most nekik. Köszönjük szépen, hogy most is önmaguk helyett másokat helyeztek előtérbe. Folyamatosan a fejemben vannak a kollégáim, zenésztársaim, alig várom, hogy elinduljanak a koncertek. Megpróbáltam ebből a helyzetből is kihozni a legtöbbet és igyekeztem kreatív lenni. Arra figyeltem, hogy a közönségemet ne hagyjam muzsika nélkül, ne hagyjam élmények nélkül, így aztán most is egy nagyon  szép videóval érkezem, illetve egy dal premierrel. A Lesz, ahogy lesz dalomra készítettünk egy érdekes videó klipet. Bízom benne, hogy a közönség értékeli, most hogy nem lehet klipet forgatni, kreatívok voltunk és csináltunk valami egészen különlegeset, egy rajzfilmet – mondta a Borsnak a művésznő.

 A színházi és zenész körökben is egyre felkapottabb Ember Márk legnagyobb félelmét is elárulta a Borsnak a járványra írt, Van miért! című dala kapcsán.

 – Félek attól, hogy egyszer fölösleges leszek, hogy az amit én tudok, az a társadalom számára haszontalanná válik. Pontosan ez történt a vírus megjelenésével. Én nem tudok emberéleteket menteni, távoktatni, mint például a szüleim. Pár napig ettől elég depresszív voltam, de nem akartam ebbe belesüppedni. Ezért írtam a dalt, ezért kezdtem online felolvasni. Nem vagyok naiv, nem gondolom hogy egy dal fogja megállítani az embertömegeket hogy ne járjanak el otthonról, de ha a dal miatt egy kicsit is átgondolják a saját felelősségüket, akkor már volt értelme – vélekedett Márk, aki jelentős testi átalakuláson megy keresztül a karantén alatt.

– Ébredés után futok a közeli parkban, illetve egy 60 napos brutál edzéstervet követek. Ezt rögtön a karantén első napján elkezdtem, jól követhető hogy mióta tart ez az állapot. Ma van a 43. edzésem. Ami a legjobban hiányzik, az pont az adrenalin. Eddig majdnem minden nap ki kellett állnom 1100 ember elé és produkálnom valamit. Én rettenetesen izgulós vagyok, ezerrel ver a szívem, színpadra lépés előtt utálom magam amiért ezt csinálom, minek nekem ez a stressz, mondogatom mindig magamban, aztán elindul az előadás és minden para elszáll. Az a pillanat, amikor elszáll: az hiányzik a legjobban.    

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088437_auto_resized.png
origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711721114
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084803_auto_resized.jpg
vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711721114
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092213_auto_resized.jpg
astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711721114
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/Z8rwq_CfbNiXhHhu0NaJpJktX4FR1EXyD8kgiv7cvas/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk5OTk0OTAyMjMxYzQ1OTFhYTA2MGE3NTBjNDRmZTAx.jpg
Vallomás

Makranczi Zalán kitálalt a Szinetár Dórával való házasságáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Bejelentés

Nagy bejelentést tett a TV2 a legnépszerűbb műsoráról