Eltörtek a csavarok Rékasi lábában

Rékasi Károly megcsúszott, és megcsavarodott a balesetben eltört lába. Combcsontjában háromból két csavar eltört.
Rékasi Károly megcsúszott, és megcsavarodott a balesetben eltört lába. Combcsontjában háromból két csavar eltört.

Hetekkel ezelőtt egy aggasztó hír jutott el szerkesztőségünkbe: nagy baj van Rékasi Károly felépülésével, eltörtek a csavarok a lábában. Olvasóriporterünk akkor arról számolt be, hogy a színész óvatlansága vezetett a fémszerkezet megrongálódásához, mivel a júniusban súlyos motorbalesetet szenvedett Rékasi nem tartotta be a szigorú orvosi utasításokat.

Munkatársunk akkor fel is hívta a színészt, aki azonban azt mondta, hogy normális ütemben halad a felépülése. Most, pár héttel az olvasóriporter információja után ismét rákérdeztünk Rékasinál a történtekre, ugyanis még múlt hét pénteki fellépésén is az látszott, hogy ha bot nélkül van, hamarabb elfárad. A színész ezúttal már nem tagadott:

– Amikor megtörtént ez az eset, nem akartam még róla beszélni, mert féltem, hogy túldimenzionálják ezt az egészet. Úgysem tudott volna akkor segíteni senki azért, mert tud róla, csak az orvosok – mondta a Borsnak ezúttal Rékasi, aki hangsúlyozta: elég nagy baj, hogy eltörtek a csavarok, de a gyógyulását egyelőre nem befolyásolják.

– Valóban nagyobb terhelést kapott a megsérült jobb lábam, mint kellett volna, de abban a pillanatban, amikor eltörtek azok a csavarok, éppen minden utasítást betartva közlekedtem. Egy esős napon orvosi vizsgálatra tartottam két bottal, amik szétcsúsztak, a lábam pedig megcsavarodott. Éreztem, hogy fáj, szerintem akkor törtek el – magyarázta Rékasi, aki az eset óta sokkal óvatosabb.

Orvosai megijesztették: ha a harmadik csavarra nem vigyáz, elmozdulhat az egész lemez, és újra operációra lesz szüksége. A színész ezért továbbra is bottal közlekedik, csak a színpadon, vagy a Barátok közt forgatásain válik meg a segédeszköztől.