Celeb

Bay Éva: Örülök, hogy a képernyősök végre önmaguk lehetnek

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2018.08.31.

A legendás tévébemondónő az állásával játszott a nyolcvanas években, ha nevetni merészelt egy tévéfelvételen. Erről és a 21. századi tévézésről is őszintén megmondja a véleményét, ha kérdezik.

A hazai televíziózás egyik utolsó mohikánja, ikonja és alapembere: Bay Évára minden jelző illik, és egyik sem túlzás. A bemondó- és műsorvezetőnő közel négy évtizedet töltött képernyőn, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy a mai napig szívesen foglalkoztatják. Ezért ha valaki­nek, hát neki komoly rálátása van arra, hogy miben változott ez a szakma. 

– Képernyő nélkül egyszer voltam: 1998. október 26-tól 2000. augusztus 8-ig – emlékszik meglepő pontossággal a televíziós pályafutása fontosabb dátumaira. – Rettenetes élmény volt akkoriban, hogy kirúgtak a királyi tévétől, de hamar megráztam magam. Aztán 13 évig csináltam a Hatoslottó-sorsolást, ami az előtte lévő 23 évemhez adva összesen 36 év képernyős lét zsinórban. Ami kemény, mert az ember csak öregszik – mondja mosolyogva, majd így folytatja: 

– Ezt követôen is volt egy kis szünet, de utána is behívtak vendégeskedni ide-oda. A munka valahogy mindig megtalált. Most a TV2-től kaptam felkérést, a MasterChef VIP-ban mutathatom meg a főzőtudásomat. 

Ha már főzőtudás: lapunk munkatársa volt olyan szerencsés, hogy pár évvel ezelőtt a műsorvezetőnő otthonában készíthetett interjút. Éva délelőtt tíz órakor meggyes pitével, fasírttal, sült krumplival és még vagy fél tucat finomsággal várta az újságírókat, akik persze degeszre ették magukat. Ha valaki tud főzni, az pont Bay Éva, így kíváncsian várjuk, a főzősműsorban hogyan teljesít majd. Amikor a műsorvezetőnőt a nyári forgatásokról kérdeztük, felmerült az a téma is, hogy az elmúlt évtizedekben vajon mennyit változott a tévésszakma. A véleménye meglepő volt, hiszen több pályatársával ellentétben neki pozitív tapasztalatai vannak: 

– Imádom, amilyen a tévé lett az utóbbi időben. Rengeteget változott. Az 1980-as években egy bemondó nem engedhette meg magának, hogy grimaszoljon, hogy poénkodjon az adásban. Ott nem volt lazaság, nem villanthatta meg az ember a személyiségét. Nagyon örülök annak, hogy a képernyősök most már végre maguk lehetnek. És az ő munkájuk semmivel sem értéktelenebb, mint amilyen volt a szakma annak idején. 

A műsorvezetőnő augusztus 30-án ünnepelte a születésnapját. Természetesen azt is megkérdeztük, hogyan töltötte ezt a jeles napot: 

– Egy nagy baráti társasággal itthon, a házamban – mondja Éva. – Tintahalkarikákat sütöttem előételnek, majd moszakát, görög salátát, fagyit és szilvás piskótát készítettem. Képtelen lennék úgy ünnepelni, hogy nem sütők, főzök valamit.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159667_auto_resized.jpg
origo.hu

80 évvel ezelőtti kép került elő Terence Hillről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714061412
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megbolondult az időjárás? Elképesztő, ami most jön!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157932_auto_resized.png
metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162142_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja