Gyász

Családja közölte a lesújtó hírt: elhunyt a híres szappanopera-sztár

KL

Létrehozva: 2023.08.07.

Anita Carey olyan szappanoperákban szerepelt, mint a Coronation Street és a Doktorok. A színésznő 75 éves korában hunyt el.

75 éves korában elhunyt Anita Carey, aki főszereplője volt többek között a Coronation Street és a Doktorok című szappanoperáknak. A családja közölte, hogy a színésznő évek óta mellrákkal küzdött.

A gyász gyertyái
75 éves korában elhunyt Anita Carey Fotó: Pixabay

A szappanopera-sztárnál még 2010-ben diagnosztizálták rákbetegséget, de továbbra is dolgozott a színpadon, valamint a televízióban is. Anita Carey július 19-én vesztette életét, azonban a halálhírét csak most hozták nyilvánosságra.

Carey 1946-ban született a nyugat-yorkshire-i Halifaxban. Az 1970-es években kezdett el színésznőként dolgozni. Először az Egyesült Királyságban futott be, majd később követte férjét az Egyesült Államokba, ahol 2008-ban a New York-i Egyetem színházi iskolájában kapott állást.

Legismertebb alakítása a Doktorokban történt, ahol Vivien Marchot, egy megerőszakolt nőt játszott. A szerep miatt annyira szégyellte magát, hogy félt bárkitől is segítséget kérni, az alakításért pedig több rangos díjat is bezsebelt - írja a Daily Mail.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek