Harc

Oláh Gergő: Nem engedem közel a gyerekeimet a mocsokhoz!

Bors

2023. január 25. szerda 03:00

A népszerű, közismerten keresztény értékeket valló énekes egyfajta misszióba kezdett a közösségi felületein. Egy könyv ihlette erre Gergőt, melyre most bukkant rá. Az X-Faktor korábbi győztese úgy érzi, hogy az élet egyfajta harctérré változott…

Nincs könnyű dolga ma egy szülőnek, ha védelmezni szeretné gyermekét, gyermekeit a világban rájuk leső veszedelmektől – vallja Oláh Gergő. Különösen akkor nem, ha keresztény értékeket vall és eszerint szeretné nevelni lányait és fiait. Az énekes ennek kapcsán indított videóblogot a közösségi oldalain, és azt reméli, nyitott fülekre talál gondolataival és segíthet a „tévelygő” szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Gergő missziójában Steve Farrar amerikai szerző Családfő című könyvére támaszkodik. 

Oláh Gergő elszántan harcol a keresztény értékekért Fotó: Móricz István

 „Ezernyi tinilány prostituálja magát naponta...”

Elmondom, miért él egy bibliai családmodellt követő apa ma háborúban. Ez a nyugati kultúra hatása a mai fiatalságra – kezdte videójában Gergő, aki néhány rémisztő statisztikai adattal folytatta. – A házasságok majdnem fele válással végződik. Csak ma éjjel annyi tinédzser lány prostituálja magát drogfüggőségének finanszírozására, hogy Amerika legnagyobb stadionjait megtöltenék. A fiatal felnőttek többsége a pornónézésnél sokkal erkölcstelenebbnek tekinti, ha valaki nem gyűjti szelektíven a hulladékot. 

A 15-19 éves lányok körében megduplázódott az öngyilkossági arány, míg a fiúk esetében ez a szám 30 százalék

sorolta a könyv, egyelőre a tengerentúlra vonatkoztatott adatait az énekes. Gergő éppen ezektől szeretné megóvni öt gyermekét és tulajdonképpen erre szólítja fel családos követőit is.

 „Nekünk ezekkel van háborúnk...”

Ahogyan ma a világ működik, amik a trendek, attól meg kell óvnunk a gyermekeinket. Nem szabad, hogy ezeket tartsák divatosnak és hogy az öngyilkosságon gondolkodjanak! Nekünk ezekkel van háborúnk! Nekem apaként ez a feladatom a feleségemmel együtt. Én vállaltam, hogy a családom vezetője leszek és időt szánok rájuk. Beszélgetek a fiammal és a lányommal is külön-külön. Mert ha ezt elhanyagolom, az én gyerekeimmel is megeshetnek ezek a dolgok – magyarázta videójában Oláh Gergő, aki a Borsnak arról is beszélt, ő mit tesz annak érdeklében, hogy ameddig csak lehet, az említett hatásokat távol tartsa gyermekeit. Azt is elmondta, miért érzi fontosnak, hogy „harcáról” nyíltan beszéljen. 

 „Megköszönte, hogy "pofán vágtam”

Ismert emberként, énekesként nem csak annyi a feladatom, hogy szórakoztassak. A sikerrel komoly felelősség is jár, és én szeretnék élni és nem visszaélni ezzel a felelősséggel. Tudom, hogy lesznek emberek, akik majd kommentekben kérdezik, hogy „mire teszem itt magam…”, de ez nem zavar. Fontosnak érzem, hogy megosszam a saját tapasztalataimat a közönségemmel, vállalva a hibáimat, hiszen azokból okulok én is és okulhatnak azok is, akik nyitottan állnak hozzám és esetlegesen a hitemhez. Egyébként már most rengeteg pozitív visszajelzést kapok. 

Éppen tegnap jött egy édesapa üzenete, aki megköszönte, hogy „pofán vágtam”, vagyis felébresztettem a videóimmal és én ezt sikernek élem meg

– magyarázta kollégánknak Oláh Gergő, aki egyfajta kemény, de megértő szeretettel terelgeti gyermekeit a helyes út felé. 

A két kiskamasz gyermekemet nem tudom hermetikusan elzárni a mocsoktól, de el tudom nekik mondani, hogyan tartsák távol magukat ezektől. Szülőként nagyon határozottnak, tudatosnak kell lenni és aki ezt elmulasztja, belehajszolja a gyermekeit a gonosz markába és nem feltétlenül csak képletesen mondom ezt. 

Én például egyelőre nem engedem nekik, hogy regisztráljanak a Facebookra, az Instagramra, vagy éppen a TikTok-ra.

 Elmagyaráztam nekik, hogy 11-12 évesen még túl fiatalok ahhoz, hogy bizonyos, elkerülhetetlen tartalmakat a helyükön kezeljenek. Persze nincs teljes kontroll, hiszen a gyerekeket néha hagyni kell „elesni”, hogy megtanuljanak fölállni, de tudják, hogy én, mi, ott vagyunk és velünk mindenről tudnak beszélni. Sajnos egy sok szempontból mocskos, fertőzött, csaló és szexualizált világban élünk és ha nem beszélünk erről a gyermekeinkkel, mindez bedarálja őket. Felnőttként talán lesznek sikereik és pénzük, de lelkileg halottak lesznek és hogy ezt megakadályozzuk, az ami felelősségünk és feladatunk – jelentette ki az énekes. 

Az énekes rengeteg energiát és időt fordít gyermekeire  Fotó: Schumy Csaba/ DFP

Kamaszoknak segít eligazodni a „káoszban”  

Oláh Gergő évek óta tevékenykedik segítőként egy pécsi gimnáziumban. Szoros kapcsolatot alakított ki a diákokkal, akik bizalmasukként tekintenek rá és olyasmiket is megosztanak vele, amiket még a szüleik, tanáraik előtt is titkolnak. 

Ha csak tehetem, minden hétfőn ellátogatok a Gandhi Gimnáziumba, ahol kollégista kamaszokkal beszélgetek. Hihetetlen, fájdalmas és nehéz sorsokkal találkozom. Nemrég például egy 12 éves kisdiák fordult hozzám, aki elmondta, mennyire feleslegesnek érzi magát a világban és elárulta, hogy már fontolgatta az öngyilkosságot. Azt tapasztalom, hogy rengeteg fiatalnak vérzik a lelke és a szüleik még csak észre sem veszik, mert el vannak foglalva a túlélésért folytatott harcukkal. Halott lelkű felnőtteket nevelnek és ez a folyamat gyűrűzik generációról generációra, ha nem állítjuk meg – magyarázta Gergő

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15609949_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, milyen gyermekkori trauma miatt ugrott vonat elé a nagykőrösi lány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11637_resized.jpg?avcount=1675150809
origo.hu

Borzasztó gyerekkora volt a vonat elé ugró nagykőrösi lánynak - megszólalt a nagymama

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15610528_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Borzalmas dolgot árult el a modern Nostradamus, ekkor robbanhat ki a harmadik világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15611785_auto_resized.jpg
hirtv.hu

ORFK: csaknem nyolcezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15609457_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kiderült a szörnyű titok: Ezért lett öngyilkos a vonat elé lépő nagykőrösi menyasszony

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15607791_auto_resized.jpg
vg.hu

Szó szerint igazi nagyágyút küldött a frontra Moszkva, videón a Tyulpan bevetése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11636_resized.jpg?avcount=1675150809
borsonline.hu

Ez már háború: undorító dolgot talált a kertjében Alekosz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15610096_auto_resized.jpg
astronet.hu

Igaz történetek: Réka és az életre kelt léggömb

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15611288_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Forró hangulat: érzékien tapizza egymást a két hatalmas mellű modell – 18+

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15611204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fotók a helyszínről: Elfajult Alekosz horgászbotránya, döglött halakat dobtak a kertjébe

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15609039_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt az öngyilkos lány vőlegénye: Barbi 12 éves korától intézetben élt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11620_resized.jpg?avcount=1675150809
she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/nIKQ9tT8Z0sTM7xQvmuGAnI_vyS7QVALsfJ_shcvEGA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVhZDc2ZmE2NDcyODRlODE5NTI0MjljZWI2NTEwN2Qz.jpg
Buli

Együtt ünnepelt feleségével L.L. Junior, különös dologra lett figyelmes egy szemtanú

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/jS9lRdY1bk8VS00SXqwKi-eowlsgbBNfkYHaphd2HtI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcwYTI1ODhlZjc5ZTQ3NDM4Y2Q2MDQ1OTgwOGM3Zjg5.jpg
Botrány

Fotók a helyszínről: Elfajult Alekosz horgászbotránya, döglött halakat dobtak a kertjébe