korom

Babicsek Bernát tragédiája: „Ezt hogyan lehet?” - elképesztő, mit állítanak a biztonsági cég emberei

Létrehozva: 2022.11.11.

A Babicsek család úgy érzi, hiába, hogy rengeteg idő telt el, mióta fiuk máig nem tisztázott okok miatt a halálát lelte otthonában, fájdalmuk nem enyhül. Egy éve folyik a nyomozás, és még mindig rengeteg a kérdés az ügyben. A színész édesanyja elkeseredésében a segítségünket kérte.

Az idei év első napja egy borzalmas, az egész színész és zenésztársadalmat sokkoló tragédiával indult: a jóképű színész, Babicsek Bernát otthonában elhunyt. Az első jelentések szerint ugyanis 2021. december 31-én Solymáron, Bernát Cserje utcai családi házában tűz keletkezett, nem sokkal később bekövetkezett halálát valószínűleg füstmérgezés okozta; holttestét másnap a családtagjai, édesapja és édesanyja fedezték fel. A kiérkező szervek szerint a tüzet rövidzárlat okozta. Bernát ekkor még, éjjel lévén nagy valószínűséggel aludt, s később a füst okozta oxigénhiány miatt veszthette el az eszméletét.

Az egyik utolsó kiránduláson, még együtt a család Fotó: Babicsek Márta

„Nem mentek közel a házhoz!”

Lapunk is a helyszínen járt az újév első napján, és kollégánknak a megrendült édesanya, Márta néni nyilatkozott. A Borsnak akkor zokogva monda el, hogy élete végéig kísérteni fogja az a pillanat, mikor egyetlen fiára rátalált a bejáratnál. Arca csupa korom volt, és merev. Több hónappal a halálhír után azonban további nyugtalanító és sorsdöntő információk kerültek elő, miszerint Bernát élete megmenthető lett volna. Azóta folyik a nyomozás.

– Kész agyrém az egész! Amikor bejelzett a riasztó Bernát házában, kijöttek a biztonsági cégtől, és azt állítják: nem találtak semmilyen rendkívülit. A felvételeken viszont látni, hogy közel sem ment a házhoz, csak a betörés nyomát kereste. Holott áramkimaradást jelzett a riasztó. A rendszer akkumulátora kapcsolt, ezért irányították oda az intézkedőt. Állítólag hallották, hogy a tulaj bent horkol… de ezt hogyan lehetne kintről hallani, kérdem én? Az ablakok nem voltak nyitva. 

Tisztán látszik: nemtörődöm módon jártak el a helyszínen. Ezek tények: vártak egy kicsit, és eltűntek, mint aki jól végezte dolgát. De ha jól végezte volna, talán ma is élne a fiam!

– zokogott a telefonban a gyászoló édesanya, aki ma is mindennap megemlékszik fiáról, és képtelen elfogadni, hogy nincs felelőse az ügynek.

A színész-énekes nagy tisztelője volt a hagyományos sváb zenének, és több zenekarban is játszott Fotó: Borsonline

Hibát, hibára halmoztak

Márta néni azt mondja: tovább harcolnak azért, hogy kiderüljön az igazság.

Hibát hibára halmoztak aznap, mert nem ellenőrizték a házat tüzetesen. Be kellett volna hatolniuk az épületbe, akkor talán még időben odaértek volna, és Bernát élne.

Még nem ért véget a nyomozás, ez igaz. Bernátot sem hozza vissza semmi, ez is így van. De ha azzal, hogy nem hagyjuk annyiban a történteket és ezzel egy másik ember életét megmentjük, akkor már megérte! – jelentette ki eltökélten az édesanya, aki hozzátette: annak örül anyaként, hogy ennyien emlékeznek még gyermekére, hiszen rengeteg mécsest, gyertyát és virágot talál mindig a sírnál.

Babicsek Bernát sírja
Fotó: Babicsek Márta

– Látszik, hogy mennyien szerették a fiamat, ez jó érzéssel tölt el – tette hozzá az édesanya, és azt is elmesélte, hogy azóta igyekeztek renoválni a házat, hiszen mindent ellepett a korom. A vakolat leverése után éppen villanyt szerelnek, lassan befejezik a lakás belsejét. Később kigondolják, mi legyen az épülettel, addig is Bernát emlékére más terveik vannak.

Ismeretlen dalok a telefonról

Több kezdeményezés is indult, hogy méltó emlékhelyet emeljenek Bernátnak. November 12-én, szombaton például emlékfát ültetnek a solymári Templom-térre, Bernát imádott helyén pedig, Piliscséven a család sikerrel fejezte be azt a pincét, melyet fiuk még életében elkezdett, és saját kezűleg szépítgette.

– A volt zenekari tagokkal is kiültünk ide nemrégiben, ez a hely volt a fiúk szíve csücske. Elhozták a jól megérdemelt arany és platinalemezeket, melyek Bernát munkásságát is fémjelzik – újságolta Márta néni, és hozzátette, most is éppen azon fáradoznak, hogy a fiuk ki nem adott dalait elérjék a korábbi telefonjáról.

Meghekkeljük Bernát telefonját, mert úgy tudom, hogy ott tartotta a legújabb dalait. Mindenképp szeretnénk folytatni az életében elkezdett zenei örökséget, hiszen a színészet mellett ez volt egyik életeleme – zárta le a beszélgetést Bernát édesanyja.


 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143853_auto_resized.jpg
origo.hu

Elképesztő, hogyan szállította rakományát egy autó a 3-as úton, ilyet még a Magyar Közútnál se láttak - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713563709
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145642_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Felgyújtotta magát egy férfi a New York-i bíróság előtt, ahol Donald Trump büntetőpere zajlik + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27220_resized.jpg?avcount=1713563709
origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135104_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713563709
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713563709
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143728_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt