Balhé

Csak átmeneti a tűzszünet Nótár Mary és volt kiadója közt: Azt hittem, sírva fakadok, amikor kimondták az ítéletet

2022. február 2. szerda 07:30

Öt és fél év után véget ért a pereskedés az énekesnő és a volt lemezkiadója, a Skyforce között. Mary dalainak többsége újra elérhető a legnagyobb zenemegosztó portálon, aminek nagyon örül a híresség, de nem teljesen elégedett.

Nótár Mary és a Skyforce lemezkiadó 5 és fél éve hadakozik egymással a bíróság előtt. A végletekig elfajult ügyben több per is folyt, szó volt személyi szabadság korlátozásáról, bevételkiesésről, illetve igazolt veszteség miatti kártérítésről is, a levegőben pedig csak úgy repkedtek a több tízmillió forint összegű kárigények. Az utolsó pernek január 28-án lett vége. 

Míg a bíróság első fokon a lemezkiadó tulajdonosának adott igazat mindegyik eljárásban, addig másodfokon Nótár Mary nyert meg mindent. Az énekesnő érthető módon nagyon boldog.

Azt hittem, sírva fakadok, amikor a bíróságon kimondták az ítéletet, miszerint nem vagyok köteles 80 milliót fizetni a volt kiadómnak – mondta a Borsnak az énekesnő.

– Nyertem, másodszor is nyertem ellenük! Nagy dolog ez az életemben, nagy megkönnyebbülés. Tudom, hogy sokan nem merték volna meglépni azt amit én, mert félnek azoktól az emberektől, akikkel pereskedtem, de én végig hittem az igazamban – magyarázta Mary majd hozzátette:

– Nehéz időszakon vagyok túl, eddig nem volt egy nyugodt éjszakám sem. Most végre újra szabad vagyok! Most jövök én! Idén lesz húsz éve, hogy énekesnő lettem, áprilistól indulnak a koncertjeim, és idén újra kiadok egy nagylemezt is – lelkendezett Mary.

A Skyforce kiadó tulajdonosa, Száva Rita egészen más szemszögből értékelte a helyzetet.

Fotó: Száva Rita

Hogy Mary nyert? Ő nem nyert semmit. Ahogy mi sem – mondta a Bors megkeresésére Száva Rita, aki a Facebookon egy hosszú bejegyzésben nyilvánított véleményt: 

"Éppen edzés közben kaptam a híreket. Nos… Vannak emberek, akik saját magukkal harcolnak… Ez a néhány ember jelentéktelenné vált az életemben. Pont ez lehet az, amit nem bírnak elviselni. Kérlek inkább a démonjaiddal harcolj és küzdd le őket! Akkor nőnél a szememben nagyot! Szeretem az ellenségeimet, mert ők a legjobb tanácsadóim, megerősítik bennem, hogy valamit nagyon jól csinálok. Ha lennének gyermekeid, családod, akkor nem azon törnéd a fejed, hogy kinek kellene még ártani vagy kit kellene besározni még jobban. Én és a férjem nagyon sokat dolgoztunk világ életünkben. Mióta nincs köztünk, én folytatom tovább a munkásságunkat. Nem drogoztuk el, nem ittuk el, nem szórakoztuk el a megkeresett anyagi javakat. Mikor téged megismertelek, nekem már akkor megvolt a szép házam, autóm stb. Tehát te ehhez nem tettél semmit. Mi tettünk neked nagyon sok pénzt a zsebedbe, és általunk érted el azt a színvonalat, ahol most tartasz. Ne felejtsük el, hogy Te jöttél hozzánk segítségért, nem mi kerestünk fel téged. A sikerhez kellettél te is ez egyértelmű. Minden jó produkció mögött egy csapat áll. Ez közös munka volt, amit te elfelejtesz. Közel 10 évig minden rendben is volt. Karriered csúcsán voltál, amikor a kapzsiságod miatt ki farsultál. Elhitethetsz bármit bárkivel, de MI KETTEN tudjuk az igazat. Elsőnek én nyertem, másodszor te, de még most jön a harmadik…

Kívánom, hogy találjátok meg a lelki békéteket és legalább saját magatokhoz legyetek őszinték."

A kiadó ügyvédje szerint van mit keresniük harmadfokon is:  

– Az elsőfokú ítélet nekünk kedvezett, azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla egy rendkívül szerencsétlen büntetőítélet miatt megváltoztatta ezt a döntést. A polgári perben hozott ítélet ellen biztos, hogy felülvizsgálati indítványt terjesztünk elő. Van bőven támadási felület, az eljáró tanács egy Kúria által hozott precedens vett semmibe a kereset elbírálásakor. A büntetőügyben hozott ítélet kapcsán is vizsgálják, hogy miként lehetne felülvizsgálati kérelmet előterjeszteni az ügyben.

– Tovább megyünk, a volt kiadóm 100 millió veszteséget okozott azzal, hogy évekre letiltatta a Youtube-ról a klipjeimet. Bár a legtöbb újra elérhető, még mindig van vagy tíz szerzeményem blokkolva. A kiesett bevétel miatt az ügyvédemmel benyújtjuk a kártérítési igényünket. Egyébként ne tévesszen meg senkit, hogy ilyen barátságosnak tűnnek,a napokban is kaptam nyilvánosan egy életveszélyes fenyegetést  – zárta a szavait Nótár Mary.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fényes nappal kirabolták, megverték Párizsban a híres zenészt - elege lett, elköltözik Franciaországból

borsonline.hu

Kibuggyant mellek, álló mellbimbók – Mindez Vajna Tímea fotóján

borsonline.hu

Négy csillagjegy, akinek le fog esni az álla az Újholdnak köszönhetően

mandiner.hu

Autómosóban csutakolta le a lovát egy férfi Romániában (VIDEÓ)

ripost.hu

Erről a 3 csillagjegyről azonnal megérzik a férfiak, hogy milyen forró szerető

mandiner.hu

Leváltotta a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét Pintér Sándor

origo.hu

Az autóban felejtette a fiát, majd fejbe lőtte magát az apa

mindmegette.hu

Brutális béremelés az Aldinál: egy boltvezető több mint 1 millió forintot is kereshet

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

Pornósok árulták el, milyen szag terjeng egy forgatáson

borsonline.hu

Most közölték a meteorológusok: Nem várt fordulatot vesz az időjárás

borsonline.hu

Szinte a vírusnál is fertőzőbb ez az új játék!

További cikkek

Szexi

Azt hiszem, túlöltöztem – egy aprócska csík takarja csak a szőke bombázó testét

Baleset

Óvodába vitte gyermekét, frontálisan karambolozott a magyar énekesnő