Megrázó

Lélegeztetőgépen fekszik Csonka András barátja, segítséget kér a színész

2022. január 10. hétfő 13:00

Csonka András tehetetlennek érzi magát.

Forrás: Bors

Lélegeztetőgépre kötve, mozdulatlanul fekszik 18 éves Csonka András barátja, Ádám. A most 26 éves fiatalt még 2004-ben – 8 éves korában – gázolta el egy autó, nyaktól lefelé lebénült. A színész ezután ismerte meg a fiút, akivel barátságot kötött. Most azzal fordult a követőihez, összefogással meg kellene próbálniuk Ádám életet könnyebbé, elviselhetőbbé tenni – állapota ugyanis egy életre szól.

Egy történet, egy sors, egy fiatalember, Ádám, aki a barátom. 2004-ben olvastam egy cikket, egy akkor 8 éves kissrácról, akit elgázolt egy auto, aminek következtében nyaktól lefele lebénult. Azt gondoltam, mindenképpen meg akarom ismerni személyesen. Igazi angyalarcú, mosolygós srác volt, aki akkor talán még fel sem fogta mi az ami rá és a családjára vár. Az évek alatt kapcsolatban maradtunk. Ma már 26 éves, értelmes, okos srác, aki ugyanabban a kis szobában fekszik mozdulatlanul, lélegeztető gépre kötve most már 18 éve. Bele tudtok gondolni abba, hogy ez mit jelent, hogy a családnak milyen nehézségeket kell átélnie, és túlélnie?

– írta Instagram-oldalán Csonka András.

Elmondta, Ádám szülei elváltak pár éve, és az édesapa az, aki szó szerint az egész életét feláldozza, hogy a fiáért és annak egészséges bátyjáért tegyen. 

„Itt nincs egy perc lazítás sem. A folyamatos felügyelet, a tornáztatás, a tisztába tevés, a légutakban pangó váladék folyamatos leszívása állandó, napi rutin, és közben mindezt úgy, hogy mindez magától értetődőnek hasson. Néha találnak megbízható ápolónőt, aki legalább az ügyintézések idejére Ádámmal marad, de most már az sincs, részben senki nem vállalja, és azért az anyagi lehetőségek is szűkösek. Ugye megértitek, ha azt mondom, hogy ez a család példaképnek számít nekem! Az összetartás, az önfeláldozás, az áldozatkészség, a szeretet példái és magasiskolái ők. Az a legborzalmasabb, hogy tehetetlennek érzem magam. Ezúton kérek mindenkit, hogy senki ne írja kommentben azt, hogy „gyógyulj meg”! Ez egy állapot, ami egy életre szól, és meg kellene próbálnunk ezt az életet könnyebbé, elviselhetőbbé tenni mindannyiuknak. Ezért kérlek benneteket, hogy fogjunk össze, osszátok meg ezt a posztot minél többen, és segítsünk, ki- ki a lehetőségeihez mérten – írta a színész.

A poszt alján megírta a számlaszámukat, ami az apuka nevén van, ezért kéri, ha valaki utal pénzt rá, közlemény rovatba annyit írjon: Ádám.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elhagyta a felesége az RTL Klub gyerekverő sorozatszínészét

vg.hu

Törölte a Wizz Air a járatukat, ezer euró ráfizetéssel jutott haza egy magyar házaspár

vg.hu

Megijedtek a hazai ingatlanosok: megérezték a válság előszelét

ripost.hu

Újra áll a bál: Most ezért balhézik egymással Suzy és Jolly

hirtv.hu

Döbbenetes állítás: a szakértő szerint már nem látjuk élve Michael Schumachert

mandiner.hu

Itt támadhatja meg Putyin a NATO-t, ha kitör a világháború

mindmegette.hu

Korlátozások a Lidlben! Ezekből a termékekből nem lehet akármennyit venni

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Mazsi már tudja, mi okozhatta Berki Krisztián halálát

borsonline.hu

Megszólalt a kivitelező cég, ez okozhatta az épületomlást a Jókai utcában

borsonline.hu

Egy pillanat alatt odalett 3 fiatal élete: borzalmas baleset történt Fejér megyében

További cikkek

Gyász

Megdöbbentő körülmények közt halt meg Palik László orvos édesanyja

Gyász

Mazsi már tudja, mi okozhatta Berki Krisztián halálát