Celeb

Elvesztettem az eszméletem – Életéért küzdött a musical sztár, Csutka István - Fotók

Dózsa Gabriella

2021. november 20. szombat 12:30

Első magyarként teljesítette Csutka István a kőkemény, 650 kilométeres sivatagi túrát, a Jordan Trailt. Pedig az elemek nem voltak mellette, sőt! A Macskák musical sztárja a túra kilencedik napján elájult, elvesztette az eszméletét, beduinok mentették meg az életét.

Forrás: Saját

Kalandra született Csutka István akinek hosszú évtizedekig a színház volt az élete. Színészként, táncosként kápráztatta el a nézőket, de egy idő után azt érezte, változásra van szüksége. Ekkor döntött úgy, végigcsinálja az El Caminót. Majd három évvel ezelőtt első magyarként teljesítette az USA-ban az Appalachian Trailt és a Pacific Crest Trail Mojave-sivatagi szakaszát. Mindezt egy olyan esztendőben, amelynek mostoha időjárására az elmúlt 100 évben nem volt példa, és még medvével is meg kellett küzdenie.

A koronavírus miatt két évig szinte sehová nem tudott menni, így nagyon örült, hogy a Jordan Trail-re eljutott. De azt nem gondolta, hogy élete legnehezebb túrája vár rá.

Soha nem történt még ilyen velem, a kilencedik napon elájultam

– mesélte a Borsnak Csutka István, vagyis Camino Steve. – Elvesztettem az eszméletemet, fogalmam sincs mennyi idő múlva térhettem magamhoz, teljesen egyedül voltam. Amikor feleszméltem, tovább elindultam, de éreztem, hogy egy napot pihennem kell, így amikor megláttam egy beduin sátrat, bementem. Elképesztően kedvesek voltak, enni, inni adtak, és ott is aludtam náluk. Megmentették az életemet ezzel, és olyan barátságosak voltak, még az egyhetes kisbabát is a kezembe adták.  

Csuti, aki 19 éven keresztül játszott a Madách Színház Macskák darabjában, igazán edzett, így nem csoda, hogy egy nap pihenés után folytatta útját. Eszébe sem jutott feladni, pedig a terep is nagyon nehéz volt, és nem várt támadásokkal kellett megbirkóznia. 

– A legnagyobb problémát nem a kőkemény terep, nem is a sivatagban a víz nélküliség okozta, hanem a pásztorkutyák támadása – folytatta. – Voltak előttem olyan gyakorlott túrázók, akik miattuk fel is adták. Előfordult, hogy egy igazi falka, 9 vicsorgó, félelmetes kutya állt körbe. A 650 kilométeres Jordan Trail szó szerint kiütött, porba taszított, végletekig kimerített, de mégis az összes utam közül a legtöbbet adta, a legtöbbre tanított. Beleszerettem az országba, az emberekbe, a mesés kelet természeti csodáiba. 

További cikkek

Szakítás

Horváth Gréta édesanyja megható vallomása: „Örülök, hogy az édesanyád lehetek”

Exatlon

Monoki Lehel számára a legnagyobb próbatétel a szerettei hiánya

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: nagyot küzdöttek a horvátok, de Dánia újra nyert

ripost.hu

Kiadták a riasztást: mutatjuk, hol fog szakadni a hó ma is

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján

bama.hu

A csomagért a címzett utazgat?! - botránkozik olvasónk

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

MU: Fabrizio Romano így vélekedik C. Ronaldo távozási szándékáról

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

borsonline.hu

Felfoghatatlan tragédia: Furcsa zajra ébredt a házaspár, a következő percben holtan feküdt egyikük

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

metropol.hu

Újabb gyanús Covid-tünet? Sokan panaszkodnak erre megbetegedés után

origo.hu

Eladó a Megváltónak épített száz éves luxuskastély - galéria