Celeb

Árpa Attila ellen dolgozik a személyiségzavara

I. A.

2021. július 20. kedd 12:30

Árpa Attilának önmagával is meg kell küzdenie a TV2 új táncos show-műsorában, a Dancing with the Starsban. A színész elsőként vállalta fel nyíltan, hogy narcisztikus személyiségzavarban szenved, ami hatással van az emberi kapcsolataira.

Nehéz időszak vár Árpa Attilára, aki idén egyike lesz annak a 12 hírességnek, akik táncban mérik össze tudásukat a Dancing with the Stars ősszel induló második évadában. A színész nárcisztikus személyiségzavarban szenved, ami miatt szent meggyőződése, hogy ő maga minden tekintetben közel áll a tökéleteshez. Így aztán kifejezetten rosszul tűri a kritikát.

– Narcisztikus szociopataként tisztában kell lennem azzal, hogy bőven vannak dolgok, amikhez mások nálam jobban értenek. Esetemben a tánc nagyon is ebbe a kategóriába esik. Láttam már magam felvételen táncolni, és hát nem nehéz beismerni, hogy ez nem az én terepem – kezdte nevetve a Borsnak Árpa Attila, aki ennél fogva igyekszik majd alárendelni magát profi táncpartnerének, Stana Alexandrának.

– A lényeg, hogy most nem irányíthatom majd a szituációkat, maximum javaslatokat tehetek. Eközben pedig figyelek arra, hogy lehetőleg senkit se bántsak meg. Ez utóbbi egyébként nem könnyű, mivel soha nem tudatosan teszem, vagyis többnyire nem veszem észre, hogy éppen sértő vagy manipulatív vagyok – mondta a színész, akiben a tánccal kapcsolatban is él néhány sztereotípia, amik saját bevallása szerint is legyőzésre várnak a következő hetekben.

– Fontos feladatom lesz, hogy bizonyos mozdulatokkal kapcsolatban el tudjak vonatkoztatni attól, hogy nőiesnek érzem őket. Tisztában vagyok vele, hogy ezek a mozdulatok teszik gyönyörűvé az összhatást, de mégis nehéz lesz ezen túllépnem. Viszont, ha sikerül, akkor a narcizmusomat akár még a hasznunkra is tudom fordítani – fejtette ki Árpa, aki egy beszélgetéssorozatot is indított annak érdekében, hogy minél többen megismerjék és felismerjék a narcisztikus személyiségzavar tüneteit és azok hatásait a mind a „betegek”, mind pedig az elszenvedők tekintetében. 

További cikkek

Válás

Meglepő dolgot állítanak Kulcsár Edina új párjáról: Ezért nem kell elválnia?

Tragédia

Ostoba baleset! – Détár Enikő képtelen megemészteni Babicsek Bernát halálát

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

borsonline.hu

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó

hirtv.hu

Exkluzív - Magyarország kontra Soros - hazánkban csak a HírTV-n Tucker Carlson új filmje

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Videó: nézni is borzalmas – a nehézsúlyú UFC-bajnok „ott” ütötte meg a Jackass sztárját

vg.hu

Harci repülőket vezényeltek az orosz határra az amerikaiak

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

Kikutatták, melyik alkoholos ital a leghatékonyabb a koronavírus megelőzésben

nemzetisport.hu

Csütörtöki sportműsor: Puskás Akadémia–FTC az NB I-ben

origo.hu

Továbbra is zajlik a gyerekek oltása - galéria