Celeb

A terhes magyar sztárok is az oltás mellett döntöttek

Bors

2021. április 7. szerda 22:15

Többek között Dér Heni, Horváth Éva és Tápai Szabina sem hezitált sokat, amint engedélyezték a várandósok oltását, azonnal regisztráltak.

Horváth Éva kikérte az orvosai véleményét

Az egykori szépségkirálynő pár hete jelentette be, hogy 42 évesen ismét anyai örömök elé néz. Éva szerette volna minél előbb megkapni a vírus elleni vakcinát, most már túl is van az első oltáson – írja a Metropol

– Egy ideig úgy volt, hogy kismamákat nem olthatnak, ezért le is mondtam arról, hogy megkaphatom az oltást. Aztán amikor bejelentették a szakemberek, hogy számunkra is elérhető a vakcina, azonnal hívtam az orvosaimat, akik csak megerősítettek abban, hogy nyugodtan regisztráljak és fogadjam el az oltást. Pfizert kaptam, nem tapasztaltam semmilyen mellékhatást vagy tünetet magamon – mondta a lapnak a csinos kismama. 

Tápai Szabina: Jól vagyok, nincsen semmi bajom!

A harmadik gyermekével várandós sztáranyuka alapos megfontolás után döntött a vakcina mellett. Szeretett volna biztosra menni, ezért a családja mellett az orvosai véleményét is kikérte. 

– Nyilván én is mérlegeltem az oltással kapcsolatban, kikértem a nőgyógyászom és a körzeti orvosom véleményét is. Átbeszéltünk mindent, az összes kérdésemre alapos választ kaptam. Emellett külföldi oldalakat is olvastam, és kikértem a családom véleményét is. Nagy kő esett le a szívemről, és ezek után nyugodtan regisztráltam oltásra, amit meg is kaptam. Pfizerrel oltottak be, és lekopogom nagyon jól vagyok, nincsen semmi bajom. Én arra biztatom azokat a kismamákat, akik gondolkoznak a védőoltáson, hogy beszéljenek az orvosaikkal, tegyék fel a kérdéseiket, és utána döntsenek – árulta el a lapnak Szabina. 

Dér Heni pár napja kapta meg a védőoltást

A csinos énekesnőnek már nem kell sokat várnia, hogy kezébe tarthassa gyermekét, ugyanis már csak pár hét van vissza a terhességéből. Ennek ellenére nem akart kockáztatni a világjárvány idején, ezért ő is beadatta magának a védőoltást. 

– Úgy gondolom, hogy számunkra a legjobb döntést hoztam, hogy megkaptuk a védőoltást. Nem mérlegeltem sokáig. Inkább egy jó Pfizer, mint egy undorító mutáns vírus. Miután megkaptam, volt egy kis izomláz az oltás helyén, de más tünetet nem észleltünk – fogalmazott a közösségi oldalán Heni.

Mihalik Enikő bízik az orvosokban

A világhírű modell sokat gondolkodott a védőoltással kapcsolatban, azonban végül úgy döntött, ő is él a lehetőséggel. 

– Sokat mérlegeltem, és úgy gondolom, ez nem egy eldöntendő kérdés abból a szempontból, hogy beadatom-e vagy sem. Amit el kell dönteni, az az, hogy mikor, és gondolom, hogy jobb korábban, mint később. Én féltem a babámat is, vagyis a babámat leginkább, de bízom az orvosokban, világszerte az orvostudományban, hogy nem tenne ki se várandós anyukákat, se csecsemőket olyan rizikónak, ami nem biztonságos – írta a közösségi oldalán. 

Szalóki Ági Merkely Bélától kapta meg a védőoltást

A Liszt Ferenc-díjas előadóművész a 36. hétben járt, mikor az elsők között kapta meg a Pfizer vakcinát. Ráadásul nem akárki adta be a védőoltást a kismamának: Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

– Épp az adatlapot töltögettem néhány kismamával együtt, mikor egy fiatal orvos vagy orvosjelölt odalépett hozzánk, és közölte, hogy tartsunk vele, mert Merkely professzor fogja beadni nekünk az oltást. Beoltattam magam várandósan a 36. hétben, különös tekintettel arra, hogy állami kórházban szülök, ahol az orvosom covidos betegekkel is foglalkozik. Bízom az orvostudományban és a kutatók tudásában – írta a közösségi oldalán Ági. 
 

További cikkek

Erőszak

Kitálalt a gyönyörű színésznő, kamerák előtt erőszakolta meg a rocker

Ez is érdekelhet

likebalaton.hu

Grandiózus magyar filmfesztivál lesz idén is a Balatonnál

life.hu

Kapcsolódj ki Magyarország legjobb fürdőiben! - Tested és lelked is új erőre kap

magyarnemzet.hu

Márki-Zay évek óta szitokszóként használja a „fogyatékos” kifejezést

beol.hu

Kelemen Imre lett az év embere

origo.hu

Három Call of Duty még biztosan jön PlayStationre

nemzetisport.hu

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár

origo.hu

Rejtély az első thaiföldi kísértethajó eredete, az ország külső segítséget kért

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

magyarnemzet.hu

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó