Celeb

Felcsendül egy filmben a Gyöngyhajú lány, de Kóbor János biztos benne, hogy nem lopták

Címkék
Omegafilm

G. Sz.

2018. július 25. szerda 16:00

Ezúttal egy új amerikai film előzetesében szól a Gyöngyhajú lány, de az Omega frontembere biztos abban, hogy ezúttal nem lopás történt.

Forrás: Végh István

Kedden került fel az internetre a Mid90s című új film előzetese, és a trailerben 1:35-től ismerős dallamokat hallhatunk.

Igen, ez az Omega Gyöngyhajú lány című száma, és még Kóbor János hangos énekét is hallani a képek alatt. A Mid90s című film egy 13 éves Los Angeles-i srác, Stevie történetét meséli el, aki összebarátkozik egy csapat gördeszkással, miközben az otthoni problémákkal is megpróbál megküzdeni. A filmet a színészként már többek között a Wall Street farkasában is megismert Jonah Hill rendezte, sőt a forgatókönyvet is ő írta. A Mid90s október 19-én debütál az amerikai mozikban. Kóbor János, az Omega frontemberét kérdeztük, látta-e az előzetest.

– Természetesen láttam már. A Kanye West-történettel az Omega bekerült egy amerikai körforgásba, és akkor jöttek rá a tengerentúlon, hogy a munkásságunk a sampling* (hangmintázás) szempontjából kincsesbánya és azóta filmsorozatokban, filmekben is szóltak a dalaink, sőt különböző hirdetők is használták. Mi ennek nagyon örülünk, és teljesen biztosak vagyunk benne, hogy Jonah Hill és csapata nem az a kategória, aki lopni akarna. Nyilván megtetszett nekik a dal és azt a leggyorsabb hozzáférés után beillesztették az előzetesbe – meséli a Borsnak Kóbor, aki attól is boldog, hogy a videó alatt már amerikai kommentelők is felismerik az Omega dalát.

– Addig nem tudunk igazán komolyabb tárgyalásba belemenni, amíg azt nem tudjuk, hogy a filmben szerepel-e majd a dal, de egy emberként gondoljuk azt, hogy Hillék nem hallgatnák el, hogy egy Omega-számot használnak a művükben. Én azt tartom legvalószínűbbnek, ami valahol szintén nagyon nagy dolog, hogy Hill a jóbarátja, Kanye West nyomán találkozhatott a dallal és azután tette be a filmje előzetesébe is. Most kicsit olyan helyzet, mint amikor West anno az albuma megjelenése előtt házfalakra vetítette új dalát, csak akkor végig a Gyöngyhajú lány szólt – mondta Kóbor.

A Kóbor által is említett Kanye West 2013-ban előzetes engedély nélkül használta New Slaves című dalában a Gyöngyhajú lányt, és a plágiumügyről az egész világsajtó beszámolt. Végül a feleknek sikerült peren kívül megegyezniük és a dúsgazdag West 29 millió forintot fizetett a szerzőknek – Presser Gábornak és Adamis Annának –, valamint az előadóknak. Úgy látszik, hogy nagyon betalált az amerikaiaknál az Omega muzsikája, hiszen januárban a Future Man című sorozat egyik részének végén szólalt meg az Addig élj!

(* egy zeneszerző egy korábbi, már létező hangfelvétel hosszabb-rövidebb részét (egy hangtól vagy szótól egészen a teljes zenei aláfestésig vagy dalszövegig) kiemeli, módosítja (lassítja/gyorsítja, többször megismétli, hangszínén változtat stb.), majd egy új zeneműbe beilleszti.)

További cikkek

Válás

Azt pletykálják, egy harmadik miatt válik Kulcsár Edina és Csuti

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: kabaréba illő góllal bukta a győzelmet Elefántcsontpart

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

life.hu

Nagyot nézett a pornós pár lánya, amikor megtudta, miből élnek a szülei (18+)

magyarnemzet.hu

A német társadalom feltűnő gyengeségeire világít rá a pedofilbotrány

vaol.hu

Bababarát ellátás a szombathelyi kórházban - Fontosnak tartják az aranyóra gyakorlatának ismertetését a leendő édesanyákkal

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Portugália–Magyarország élőben az NSO-n!

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Remélem, minden meccs után elénekelhetjük a Himnuszt – Szita

ripost.hu

"A szívem darabokban" - Polgár Tünde nagyon szomorú a fia miatt

life.hu

Feladta a küzdelmet: meghalt a magyar sportoló

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor