Celeb

Sztárok, akik árvasorból jutottak a csúcsra

F. Zs.

2016. március 6. vasárnap 09:00

A Saul fia című Oscar-díjas film főszereplőjéről, Röhrig Gézáról eddig alig hallott a nagyvilág. A halk szavú színész különösen nehéz sorsot cipel, talán ettől volt annyira tökéletes ebben a drámai szerepben.

Árvaként felnőni olyan teher, amitől egy életen át sem lehet megszabadulni – állítják azok, akiknek nem adatott meg gyermekkorában az a feltétlen szeretet, amivel csak egy szülő képes szeretni a gyermekét. Aki ilyen hátránnyal indul, annak két lehetősége van: vagy áldozatként éli le az egész éle­tét, vagy minden erejével azon lesz, hogy megmutassa a világnak, itt igenis szükség van rá.

A Saul fia című film főszereplőjét, Röhrig Gézát sokan és sokszor kérdezték már arról, hogy milyen érzéseket váltott ki belőle az árvaság, hogy sikerült ezt feldolgoznia, és miként volt képes a drámai gyermekkorát szakmai katalizátorként használni.

Gézát az édesanyja a születése után nem sokkal elhagyta, ezután az édesapja nevelte, de nem adott nekik sok közös időt a sors: az apuka négy év múlva meghalt. Az alig négyéves fiúcska árván maradt, nevelőintézetben nevelkedett, majd nagy szerencséjére tizenkét éves korában a Rosenthal családhoz került.

A sorsa itt fordult jóra. Géza kitartó volt, elhivatott és mélyen vallásos. „Apám volt négy­éves koromig az, akivel rengeteget beszéltem. Hetente egyszer láttam a hétvégenként, nagyon vártam a találkozásokat. Amikor eltűnt, akkor is folytatódott a beszélgetésünk, legalábbis én beszéltem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy akihez én beszélek, az már nem az apám. Így jött Isten az életembe” – mondta Röhrig Friderikusz Sándornak 2015 májusában.

Bagi Ivánnak – aki szintén árván nőtt fel – is fontos a hit, hiszen ez ad számára bátorságot és eltökéltséget a mindennapjaihoz. – Az árvaságot, a szülőktől meg nem kapott szeretet miatti fájdalmat muszáj feldolgozni, különben elemészti az embert – mondja a Borsnak Bagi Iván.

– Hogy lehet ezt túlélni? Biztos kell hozzá humorérzék és bölcsesség. Közhely, de igaz: ami nem öl meg, az erősít. Egy árvának tudnia kell nem haragban lenni a világgal, törekednie kell a belső békére – magyarázza a humorista, majd így folytatja: – Az árvasággal viszont kapunk különleges képességeket is: nyitottságot és rugalmasságot, ami folyamatosan megmarad a biztonság hiánya miatt. Talán ez segít minket a karrierünkben. És a folyamatos szeretetre vágyás. Legtöbbünk azért lesz sikeres, mert úgy érzi, akkor végre fontos a jelenléte a világnak.

Oláh Ibolya énekesnőről is lemondott az édesanyja.

– Nem haragszom a vér szerinti anyámra, nagyon nehéz helyzetben volt, amikor terhes lett velem, alig volt 18 éves, és még a nagymamámnak sem kellettem – magyarázza, és egyetért Ivánnal. – Tényleg igaz lehet, hogy mi árvák azért küzdünk, hogy mindenki minket szeressen!

Őket is eldobták

A világ tele van olyan hírességgel, akiknek nem adatott meg a nyugodt családi környezet kisgyerekként. Árvaként nevelkedett Marilyn Monroe, James Brow, John Lennon, Ingrid Bergman, Nelson Mandela, Mike Tyson és Steve Jobs is.

További cikkek

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Villantás

Tóth Andi olyan tangás képet mutatott, még a Nagy Ő sem hagyta szó nélkül

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Félbeszakadt egy focimeccs Sevillában, mert egy rúddal fejbe dobták az egyik játékost

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 16.: A Bika kimondja, amit gondol, a Halak bizonyít vasárnap

origo.hu

Bekanyarodott a busz a száguldó robogós elé, ami ezután történt, olyan egyszer van az életben - videó

hirtv.hu

Visszalépett az ellenzéki előválasztás egyik győztes jelöltje

kisalfold.hu

Meseházikó, nyugalommal, csodakilátással Tényőn

origo.hu

A kamerákat és a GPS-t is kihagyták ebből a mobilból, a magánszférára tekintettel

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A portugálok ellen nem hibázhatunk – Sipos

vg.hu

Komoly sokk érte
 a szerb áramszektort

mandiner.hu

Aki parizerrel akar kormányt váltani – Jakab Péter portréja

ripost.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

ripost.hu

Először szólalt meg Eva Rezesova szabadulása óta: "a mai napig bűntudatom van"

origo.hu

Kik a pornóipar legújabb sztárjai?