Celeb

Laár András: Meggyógyított a közös imádkozás

Fái

2015. november 5. csütörtök 08:00

Hatvanéves lett, amit olyan koncerttel ünnepel, amilyen még a világon nem volt. Laár András szerint a betegek energiát nyernek, miközben megidézik Buddhát.

– Péntek este rendhagyó show-ja lesz az Arénában. Hogy született meg ez az ötlet?

– Idáig voltam a KFT zenekarban, volt az abszurd humor és a spirituális létem – zenék, meditáció, filozófiák. Ezeket soha nem kevertem, nem éreztem úgy, hogy össze lehetne kapcsolni a hármat. Most egy életrajzi vázra fűzöm fel őket. Ott lesz a KFT zenekar, a Tündértantra spirituális zenekar. A megfelelő dramaturgiai pontokon lesznek háttérvetítések, remek animációs filmek, táncosok, és még a Virtuózok zenekar is fellép. És a Fool Moon, de ott lesz a hegedűművész, Ökrös Csaba is. Egy egységteremtő szertartás lesz, ahol ezt a három dolgot összehozom. Az egésznek lesz egy mágikus jelentősége, mert párhuzamosan zajlik majd egy gyógyító Buddha-szertartás. Megidézzük, és a gyógyító energiát szétsugározzuk.

– Ez mit jelent?

– Nem csodálkoznék, ha azok a nézők, akik eljönnek, gyógyultan távoznak. Valaki majd azt mondja: elmúlt a taknyosságom. A Tündér Tantra Körben foglalkozunk gyógyítással, akikre gondolunk, azok jobban lesznek. Ez egy szertartás, ami művészi köntöst vesz fel. Ilyen műfaj még nincs.

– Ha jól emlékszem, egyszer súlyos beteg lett, majdnem lebénult. Így volt?

– Kizáródott, nem visszafordítható gerincsérvem, porckorongsérvem volt. Az orvos azt mondta, csak a műtét segíthet, ami háromesélyes: vagy jobb lesz utána, vagy rosszabb, vagy úgy marad. Arra gondoltam, akkor inkább ne nyúljanak a gerincemhez. Jobban hiszek a csodában, mint az orvosokban. Akkor kezdtem el gyógyító mantrákat mondani, amikor már két hete feküdtem az ágyban, félig-meddig tényleg bénultan a folyamatos, leírhatatlan fájdalomtól. Egyszer csak felhív a jógaoktató barátom, András, és azt mondja: most a jógásokkal hindi nyelvű imákat éneklünk, hogy gyógyulj meg. Hallottam is a telefonban, ahogy harminc, negyven ember énekelt. Elsírtam magam, és rá egy percre felálltam az ágyból.

– Nem létezik!

– Pedig így volt. Megtartott a lábam, a fájdalom nyolcvan százaléka elmúlt. Onnantól kezdve meggyógyultam! Ez 2002-ben történt. Ezért hiszek a gyógyító zenében. Tudom, hogy létezik a csoda.

– Ha már ilyen szép gondolatokról beszélünk, ne felejtsük el, önök annak idején nagyon komolyan összevesztek Galla Miklóssal, de nemrég kibékültek. Hogyan?

– Annak idején szélsőségesen eltávolodott a véleményünk a valóságtól, az igazságtól, így nem lehet együtt dolgozni. Később tettünk lépése­ket, nem sok sikerrel. Most ő jelentkezett nálam e-mailben, hogy tisztázzuk le a dolgainkat. Arra gondoltam, hogy nagyon helyes, tisztázzuk! Vagy egy éve leültünk, kezet fogtunk és kibékültünk. Nekem jobb olyan világban élni, amiben a Galla Miki benne van.

–  Nem csinál titkot abból, hogy hatvan lett. Hogy éli meg?

– Hatvan év – van, aki azt gondolja, akkor már öreg. Én nagyon élvezem, rendkívül jól érzem magam a bőrömben. Mindig is későn érő típus voltam. Az, hogy hatvan lettem, nekem azt jelenti, hogy igazából most érzem beteljesedve a dolgaimat. Mélység, bölcsesség, humor. Most lehet belekezdeni új dolgokba. 

További cikkek

Gyász

Három évvel a tragédia után így néz ki Andy Vajna Los Angeles-i sírhelye

Pornó

Elárulta a gigamellű felnőttfilmes, mennyit szexel valójában

Ez is érdekelhet

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

ripost.hu

Jégesővel és havazással érkezik a hidegfront az országba, ekkor készül lecsapni

life.hu

Kisbabát vár Nádai Anikó

vg.hu

Síbalesetben elhunyt a César-díjas francia színész

szon.hu

Mikrohullámú sütő égett egy nyíregyházi lakásban

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Női kézi BL: Győri Audi ETO–Krim Ljubljana élőben az NSO-n!

origo.hu

Fontos határidő jár le ma a gyermeket nevelők adó-visszatérítésénél

life.hu

Szakíthattak: "Úgy tudom, hogy különváltak az útjaik" - Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról nyilatkoztak barátaik

life.hu

Ezt az élelmiszert semmiképpen ne fogyaszd a koronavírus-járvány ideje alatt

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

origo.hu

Újabb adóügyi sikert ért el Magyarország Brüsszelben