Celeb

Győzike fojtogatott, Kedves krumplival dobált, Hujber Kamerát tört

Bors

Létrehozva: 2015.08.20.

Bár az újságíró és a celeb gyakorlatilag nem létezhet a másik nélkül, akadnak esetek, amikor a híresség képtelen elfogadni, hogy olyan dolgairól is lehet írni, amikre esetleg nem feltétlenül büszke. Újságírók kontra hírességek, egészen a tettlegességig.

Nagy port kavart a hazai média világában, amikor kiderült, Kedves Ferenc a múlt hét végén a Sziget Fesztiválon sült krumplival dobált meg egy újságírói stábot csak azért, mert nem akarta, hogy közös képet készítsenek róla és régi-új szerelméről, Zimány Lindáról. Ám a teljesen jogtalan viselkedése nem egyedi a hazai sztárvilágban, és többekkel is előfordult már, hogy a bulvár érdeklődő kérdéseire hirtelen haraggal reagáltak.

Hujber Ferenc még 2007 májusában vette el, majd hajította le egy bevásárlóközpont negyedik emeletéről egy újságíró videokameráját. Bár az esetben nem sérült meg senki, a sértett Körmendi Gábor feljelentéset tett, majd a bíróságon nyert is a színész ellen, akit a III. kerületi bíróság rongálás miatt egy évre próbára bocsátott. Az esetről készült videót itt tekinthetik meg.

Márki Zsuzsi, a Való Világ 4 botrányhősnője egy időben valódi közellenség volt. Már a valóságshowból is azért zárták ki, mert naranccsal dobálta meg játékostársát, Olivért, majd 2012 februárjában ököllel véresre verte a Blikk újságíróját, amiért egy pár nappal korábban megjelent cikk címében azt írták, a testéből él (ami egyébként akkor igaz is volt). Zsuzsi az ökölcsapások után még meg is rugdosta a földre kerülő újságírót, majd az erről készített felvételt feltöltötte a Facebookra.  A VIII. kerületi rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást, Zsuzsi ellen, aki azóta megtalálta számításait és őszintén beszél múltjának legsötétebb időszakairól.

Gáspár Győző 2009-ben a Holnap történt című bulvárfilm bemutatójára érkezett családjával, amikor egy újságíró egy pohár pezsgővel kínálta volna. Ő erre megsértődött, hiszen ő nem iszik abból a pohárból, amibe már beleittak. Az újságíró kolleganője kicsivel később elnézést kért, ha esetleg megbántották volna valamivel, erre Győzike annyira kivetkőzött magából, hogy nyilvánosan cibálni és fojtogatni kezdte a lányt, s közben a szeretőjének nevezte és azt kérdezgette, hogy miért jött el a bemutatóra.

Rékasi Károly 2013 októberében vette el a Velvet fotósának egymillió forintot érő fényképezőgépét. Rékasi azután lépett a tettek mezejére, miután észrevette, hogy a fotós egy nyilvános sajtóesemény után, de még a távozásuk előtt képeket készített róla és akkor még új barátnőjéről, Pikali Gerdáról. Rékasi egyik ismerőse még a rendőrök kiérkezése előtt motorral visszahozta a gépet, de a fotós feljelentést tett a színész ellen. A rendőrség végül nem állapított meg sem szabálysértést sem bűncselekményt...

Baukó Éva 2011-ben arról panaszkodott az RTL Klub Reggeli című műsorában, hogy egy újságíró fojtogatta őt egy sajtónyilvános születésnapi partiban. A zsurnaliszta erre máshogy emlékezett, állítása szerint ugyanis az akkoriban éppen dackorszakát élő Éva odalépett az éppen fotós kollégájával beszélgető újságíróhoz, majd felrántotta az újságírónő szoknyáját a feje tetejéig és azt ordibálta, hogy "nesze neked celebfotó, ezt írjátok meg". Miután Éva kétszeri figyelmeztetése ellenére sem állt le ezért hirtelen megfogta a nyakát és ellökte őt magától, de fojtogatásról szó sem volt. Az újságírónő az eset után bár terelhette volna jogi útra is a dolgokat, nem akart további sárdobálást, ezért nem élt hivatalos panasszal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek