Celeb

Megint sittre kerülhet Zalatnay Cini

O. Zs., M. S.

2015. március 17. kedd 04:00

Ismét a vádlottak padján izgulhat szabadságáért Zalatnay Sarolta. Kétmilliós csalással vádolják, holnap (szerdán) íté­let születhet az ügyében. Cini kilátásai nem túl rózsásak.

Újra a börtönbüntetés réme fenyegeti Zalatnay Saroltát. Az énekesnő már jól tudja, milyen az élet a rácsokon belül, korábban két évet ült csalásért. Így aztán szerdán visszaesőként ül a vádlottak padjára, s ez a tény nem kecsegtet sok jóval.

Hiába várt örökség

Zalatnay ügyét a Budaörsi Járásbíróság tárgyalja, Cinit nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással vádolják. A vádirat szerint Zalatnay egy tévéműsor felvételén ismerkedett meg a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnökével, Abonyi Mónikával. Cini egyszer szóba hozta, hogy bajban van, mivel nem tudja kifizetni kocsija törlesztőrészletét. Abonyi felajánlotta, hogy kifizeti a díjhátralékot, Zalatnay pedig megígérte, hogy két-három héten belül visszafizeti az 500 ezer forintot.

A későbbiekben Zalatnay még többször kért kölcsön Abonyi Mónikától, 2010 végéig összesen 1 millió 940 ezer forintot vett át. Zalatnay egyszer azzal hitegette kölcsönzőjét, hogy a lánya hamarosan örökséghez jut, abból tud törleszteni. A vádirat szerint azonban Zalatnaynak nem állt szándékában a kölcsönök visszafizetése.

Súlyosbító körülmények

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője szerint szerdán egy rövid bizonyítás, majd a perbeszédek elhangzása után a bíróság ítéletet hozhat. S hogy milyenek Cini kilátásai?

Az ügytől független jogász, dr. Magyar György úgy véli: Zalatnay büntetett előélete mindenképp súlyosbító körülmény, igaz, az már a bírói mérlegelés körébe tartozik, hogy mekkora súllyal esik latba.

– Súlyosbító körülmény lehet, ha a vádlott elkövette, de nem ismeri el a terhére rótt cselekményeket, illetve az is, ha nem törekszik az okozott kár megtérítésére – sorolta a jogász.

Zalatnay, ha elítélnék, legfeljebb hároméves börtönbüntetést kaphatna. Az ügyészség felfüggesztett börtön kiszabását és kétmillió forint értékben vagyon­elkobzást indítványozott.

Az ítélet után kitálal?

Zalatnay Saroltát hétfőn telefonon értük utol, ám nem kívánt nyilatkozni. Azt ígérte, hogy majd az ítélethirdetés után áll rendelkezésünkre. Korábban a bíróságon azt mondta, szó sem volt kölcsönről, ő úgy tudta, azért kapja a pénzt, mert sokat furikázik az alapítvány ügyeiben a lízingelt autóval, sőt néha a megmentett állatokat is azzal szállította.

Az ügy sértettje, Abonyi Mó­nika a Borsnak azt mondta: mélységesen csalódott Zalatnayban.

– Én az ő dalain nőttem fel, a példaképem volt. Naiv voltam, azt feltételeztem, hogy egy is­mert ember nem csap be másokat. De sajnos nagyot tévedtem. Az ítélethirdetésre természetesen elmegyek. Zalatnay sosem próbálta meg törleszteni a káromat – tette hozzá Abonyi Mónika.

 

A 112 milliós biznisz

2004 szeptemberében a Fővárosi Bíróság 36 rendbeli, nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt másodfokon, jogerősen három év börtönre ítélte Zalatnay Saroltát. Az ítélet szerint énekesnői hírnevét kihasználva társaival 1996–97-ben úgy vettek fel körülbelül 112 millió forintot egy cégen keresztül kisbefektetőktől magas kamatot ígérve, hogy tudták: esélyük sincs az összegeket visszafizetni. Az ítélethozatalig a kárnak csak mintegy 25 százaléka térült meg.

Zalatnay 2004. október 26-án vonult be a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe, 2006. október 26-án szabadult.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15406266_auto_resized.jpg
origo.hu

Annyi aranyat rejthet Magyarország egyik hegysége, amennyit elképzelni sem lehet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10478_resized.jpg?avcount=1670164507
origo.hu

Bikiniben mutatta meg magát az egykori Violetta - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407288_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő tragédia: halált és milliárdos kárt okozott a diákcsíny

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407996_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A Roszkozmosz korábbi vezetője: Addig tart a háború, amíg el nem foglaljuk Kijevet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407431_auto_resized.jpg
ripost.hu

Világbajnok lett a magyar cukrász a Brémai muzsikusokkal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407540_auto_resized.jpg
vg.hu

Mutatjuk a lengyel Lidl árait – köszönőviszonyban sincsenek a magyarral

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407467_auto_resized.jpg
astronet.hu

Két és fél évezred csodája: a szőnyeg – karácsonyra a legjobb ajándék lehet egy jól megválasztott darab

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407645_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Botrányos képsorok: itt az első részlet Harry és Meghan sorozatából – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10449_resized.jpg?avcount=1670164507
mindmegette.hu

A karácsonyi asztal sztárja lesz, ha így készíted a tiramisut!(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407250_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokkot kapott a násznép a felszolgált étel miatt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/uLF7a_i2TvDgD6l92OnXH14pJdYsEbKsTOE4Beb4REY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QwNzE5YjYwZDM0ZjRjY2Q5YmNiZjZkMGY5N2NjMzUz.jpg
Egészség

Bodrogi Gyula: Az én koromban már csak totyog az ember

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/jGHXO5bVpOEUOfOHQ-ueAhcgWfMf-weD8btM3lIgEOM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2ZmY4ODY3OGM2YjRiMTZhN2EwNzFlOTMzMjg0ZmZk.jpg
Botrány

Botrányos képsorok: itt az első részlet Harry és Meghan sorozatából – videó