Celeb

Alapítvány lett az Omegából

Bors

Létrehozva: 2013.05.15.

Fiatal művészeket akar támogatni több mint ötven év alatt összegyűlt tapasztalatával és anyagi javaival az Omega együttes. A zenekar alapítványt hoz létre komoly- és könnyűzenészek számára.

Benkő László, a zenekar billentyűse és mint az alapítvány leendő kurátora számolt be a Borsnak az Omega terveiről. A zenész tisztában van a művészek jelenlegi nehézségeivel, és szívesen nyújt segítő kezet.

– Március 15-én az Omega Kossuth-díjat kapott. Talán ez az elismerés is sikerre viheti a kezdeményezésünket. A legfőbb célunk segítséget nyújtani, támogatni azokat a főleg élő zenét játszó művészeket, akik nem találják a helyüket, vagy feleslegesen fecsérelik az idejüket és tehetségüket – kezdte a zenész.

– Soha nem hittem, hogy egyszer még igazuk lesz a szüleinknek, akik mindig azt sulykolták belénk, hogy szerezzünk valamilyen „rendes” szakmát, mert nem biztos, hogy a zenéléssel képesek leszünk eltartani magunkat. Nekünk mégis szerencsénk volt, de a mai világban rengeteg olyan zenész, táncos, énekes van, aki napi 10–12 órát dolgozik, és csak a fennmaradó idejét fordíthatja alkotásra. Ennek nem kéne így lennie, képtelenség munka mellett alkotni.

A billentyűs egyelőre nem tudja, mekkora összegből gazdálkodhat az alapítvány, de azt igen, miben segíthetik a művészeket.

– Jól tudom, hogy az Omegával milyen nehézségekkel kellett megküzdenünk a rendszerváltás előtt , amikor megkülönböztették a komoly- és a könnyűzenét. Giccsadót kellett fizetnünk, hogy a pénzből a komolyzenét támogassák. Pontosan ezért mi nem szeretnénk megkülönböztetni senkit.

Az általunk kialakított rendszer mellett, egy idő után minden kiemelkedő művészembernek lehetősége lesz megvalósítani a terveit. Ez lenne a kezdeményezésünk lényege – magyarázta Benkő, aki már izgatottan várja, hogy harminc év szervezés után az Omegával május 30-án végre koncertet adhasson Moszkvában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek