Celeb

Orbán milliós ajándékot adott Mándoki Lászlónak

FF

2013. február 19. kedd 12:45

Meglepetésekkel köszöntötte a hatvanéves Mándoki Lászlót Orbán Viktor. A Németországban élő zenész, producer a magyar kultúrtörténet emlékeivel gazdagodott, amelyeknek nem csak eszmei értéke nagy.

Szombaton a Művészetek Palotájában adott koncertet az európai hírű zenész, a Németországban élő Mándoki László. Az ütőhangszeres a hetvenes években a Dzsingisz kán nevű diszkózenekarral szerzett nevet, majd producerként és hangszeresként is a pop- és rockzene nagyágyúival dolgozott együtt. Budapesti fellépése után Orbán Viktor is felköszöntötte a művészt 60. születésnapján

Stílszerűen először egy Dzsingisz kán-kötetet adott át, nem is akármilyet: a XVIII. század végén adták ki. – Találtam az egyik magyar antikváriumban egy majd’ kétszáz éves könyvet –mondta a miniszterelnök, miközben átnyújtotta a ritkaságot. Ráadásul Bartók Béla Magyar népdalok című művének első, és Petőfi Sándor Nemzeti dalának eredeti kiadását is megkapta az ünnepelt.

– Óriási megtiszteltetés, hogy szülőhazám miniszterelnöke a születésnapomon felköszöntött. Csodás érzés volt itthon játszani. Igaz, több mint harmincöt éve nem élek itt, de a szívem visszahúz – mondta meghatottan a Borsnak Mándoki.

– A miniszterelnök úr a koncertemen adta át ajándékát. Bartók Béla kottafüzetének felbecsülhetetlen eszmei értéke van számomra, mivel a zeneszerző nagy tisztelője vagyok. Orbán Viktor részéről személyes és kedves gesztusnak tartom, hogy gondolt rám a születésnapomon.

Egy kéziratgyűjtő szakértő szerint több mint egymillió forint az ajándékok értéke. – A Dzsingisz kán-kötet értéke 200-250 ezer, a Nemzeti dal példányáé 800 ezer és egymillió forint. A Magyar népdalok francia változatának inkább csak eszmei értéke van.

Havasi Bertalantól, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökétől megtudtuk: – A miniszterelnök a szóba jövő lehetőségek közül maga választja ki személyes ajándékát. A kottafüzet antikvár kereskedelmi forgalomban alkalmanként kapható, nem védett. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mentő vitte el Hoppál Péter államtitkárt a Parlamentből

vg.hu

Bebörtönzik a benzinártüntetőket

vg.hu

Megindultak a szakadárok Donyeck megyében: Kijevig szorítanák vissza az ukránokat

ripost.hu

Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján

hirtv.hu

Kiakadt a magyar édesanya: Ezt üzente drogos szomszédjának

borsonline.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a TEK a Kis-Dunában elmerült börtönőrökkel kapcsolatban

mindmegette.hu

Banán kontra görögdinnye: megdöbbensz, hogy miben mennyi kalória van

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Negyedik terhesség? Kiderült az igazság a 44 éves magyar színésznőről

mindmegette.hu

Elképesztő! Így sürög-forog Tóth Gabiék két éves kislánya a konyhában

borsonline.hu

Holtan találták meg a múlt héten eltűnt ismert séfet

További cikkek

Börtön

Interjút adott Fekete Dávid exe: „Az ikrek számára Dávid sajnos idegen”

SZERELEM

Miló Viki újra szerelmes, nem akárki rabolta el a szívét