Ebben segítségemre volt a Grafo kiadó Dr. Oetker Mikrohullámú szakácskönyv című kiadványa. Ebből olyan recepteket válogattam, amelyek elkészítéséhez sima „mezei”, tehát nem grillezős, crispelős és még ki tudja, mit tudó mikró szükségeltetik. Jelen esetben a következő recepteket nem próbáltam ki (kivéve a sütit) idő szűke miatt, de úgy gondolom, hogy egy próbát megérnek.
Hozzávalók
A felkockázott hagymát a vajjal üvegtálba tesszük, lefedjük (mikrózható fóliával), és 700 Watton 3 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és 700 Watton 8 percig tovább főzzük, közben egy-két alkalommal megkeverjük. A párolt zöldségeket a húsleves egy részével leturmixoljuk, visszaöntjük a tálba, belekeverjük a többi levest és a tejszínt, fűszerezzük frissen reszelt szerecsendióval, zöldfűszerrel, és ha szükséges, sóval. 7-8 percig 700 Watton főzzük, majd tálaljuk. Díszíthetjük pirított, szeletelt mandulával, adhatunk hozzá zsemlekockát. Ezzel a módszerrel bármilyen krémleves készülhet, a zöldség párolásának idejét a felhasznált zöldféléhez kell csak igazítani.
Hozzávalók
A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és alaposan összedolgozzuk a hússal, és a többi hozzávalóval. Diónyi gombócokat készítünk, üveg vagy kerámiatálra tesszük, és lefedés nélkül 700 Wattal 8-9 percig főzzük. Közben a gombócokat néha megforgatjuk, a tál közepén levőket a tál szélére, a szélen levőket középre rakjuk, hogy egyenletesen főjenek meg. Hidegen és melegen egyaránt tálalható, sőt, a főzés végén aláönthetünk egy üveg olasz paradicsommártást is, ebben az esetben tésztával tálaljuk.
Négy főre érdemes két adagot készíteni.
Nemcsak kényszermegoldásként ajánlom ezt a receptet, a mikró rizsfőzésre nagyon jól használható.
Hozzávalók
A hagymát felkockázom, a pórét, zellert és a répát vékony csíkokra vágom. A zöldségeket a vajjal üvegtálba teszem, lefedve 3 percig 700 Wattal párolom. Megkeverem, hozzáadom a megmosott rizst és a folyadékot, lefedve 700 Watton további 6 percig főzöm. Ezután mérsékelem a teljesítményt 450 Wattra, és még 10 percig főzöm. Lefedve tíz percig állni hagyom, csak utána tálalom.
Szerintem erről az ötperces sütiről sokan hallottak már, a hirtelen feltámadó édességvágy hatékony ellenszere. (Azért a hagyományos süteményekkel nem lehet egy lapon említeni)
Hozzávalók
A hozzávalókat nagyobb méretű bögrében simára keverjük, 700 Watton 3 percig sütjük (ennél tovább nem szabad, mert kiszárad). Ehetjük magában, lekvárral, tejszínhabbal, vaníliafagyival.
Zsuzsi főz
További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.