A városi embernek legfeljebb sejtése lehet arról, hogy miként dolgozik egy méhész, micsoda szakértelemmel húzzák a hártyavékony rétest, hogyan készülnek friss gyógynövényekből a mesés illóolajok, mitől olyan zamatos a szabadföldi paradicsom. Természet és emberi kreativitás találkozik az összes művelet során.
Misztikum övezte, hagyományokat felölelő munkafolyamatok ezek, de a Nyitott Porták jóvoltából immár aktívan megfigyelhetőek, közvetlenül a termelők, gazdaságokat vezető családok jóvoltából, személyre szabottan. Helyszínünk a Keszthely és Zalaegerszeg között félúton elnyúló Zalai-dombság, immár 34 takaros, dolgos családi gazdasága. A látogatók testközelből tapasztalhatják meg a régió tradícióira, jellegzetességeire, termőföld adta lehetőségeire építő Nyitott Porták mindennapjait.
Sajátos szállások, illatozó kertek, barátságos vendéglátók várnak a Zala-völgy dimbes-dombos táján, emlékezetes ízekkel, sosem látott kulisszatitkokkal, nyitott szívvel. Ha a tömegturizmus helyett örömmel választod a bensőségesebb, emberi kapcsolódásokon, a természet tiszteletén, egy fenntarthatóbb életformán alapuló programokat, akkor egyértelműen érted nyílnak a zalai-völgyi porták!
A látogatások megtervezésére teljesen szabad kezet kaptak a családi gazdaságok, pincészetek, kistermelők, így nincs két egyforma program. Vendéglátóink között ugyanúgy megtaláljuk a temperamentumosabb családokat, mint ahogy a csendesebb, szerényen szorgoskodó vidéki gazdákat. Ahány porta, annyiféle habitus és élettörténet. Ami mindenképp összeköti őket az a természet szeretete, a hagyományok ápolása, az elhivatottság.
A Nyitott Porták olyan klassz programokat kínálnak, mint például:
Bővebb információ: www.nyitottportak.hu, www.facebook.com/nyitottportak/