A Budapest ikonikus V. kerületében három, különböző korban és stílusban épült épületet összefogó háztömbben életre kelt új szálloda Magyarország „aranykorának" báját idézi. A Dorothea Hotel a nevét Mária Dorottya württembergi főhercegnőről, az 1800-as évek befolyásos közéleti személyiségéről kapta, aki férjével, Habsburg József nádorral együtt jelentős kulturális és gazdasági fejlődést hozott a fővárosnak, írja a BDPST Group, sajtóközleményében.
Az elismert olasz építész és tervező, Piero Lissoni által tervezett Dorothea Hotel egyszerre tiszteleg a történelem és a modernitás előtt,amelynek az elegye visszatérő motívumként jelenik meg a belsőépítészeti elemekben és a dizájnban.
A három épület különböző korszakokban jött létre: a Weber-ház (1873), a Pesti Hazai Első Takarékpénztár egykori neoreneszánsz stílusjegyeket viselő székháza volt; a Mahart-székház (1913), a Magyar Folyam- és Tengerhajózási Részvénytársaság egykori szecessziós székházaként épült; míg a Münnich-ház (1937) modernista és art deco elemeket ötvöző épülete a Futura Rt. székházaként szolgált a kezdetekben.
A fejlesztés során a helyi műemlékvédelmi szakemberekkel együttműködésben az egyes épületek történelmi elemeit megőrizték és felújították, köztük a figyelemre méltó műemléki lépcsőházat.
A szállodába belépve a vendégek elé egy oszlopcsarnok tárul, gazdagon díszített mennyezettel,
valamint Tombor Zoltán, magyar művészeti és divatfotós festményszerű portréival ékesített falakkal. A csarnokban lévő művészi fotókon látható női alakok hagyományos öltözéket viselnek, meglepő modern csavarral fűszerezve. A szálloda számára készült exkluzív alkotások a vendégszobákban is megtalálhatók. A tágas belső udvarban található recepcióhoz lépve a vendégeket egy látványos, hosszú csepp alakú üvegcsillár fogadja, jobbra tekintve pedig megpillanthatják a kék Zsolnay-csempefal mögött megbújó, teljes körűen restaurált műemléki lépcsőházat.
A Dorothea Hotel 216 vendégszobája és lakosztálya két különböző dizájn kategóriába, a kortárs (Contemporary) és az örökségi (Heritage) kategóriába sorolható, amelyek mindegyike modern felszereltséggel rendelkezik.
A hotel szívében található, valódi zöldellő oázis hangulatát árasztó belső udvar ad otthont a Pavilon Étterem & Bárnak, ahol a vendégek a természet és a grandiózus környezet ölelésében élvezhetik az időtöltést.
A Carmine di Luggo séf által vezetett étterem helyi alapanyagokra építő, „farm to table" koncepciót követő ínyenc fogásaival gondolja újra a városi étkezés élményét.
Minden Autograph Collection hotel egy, a szállodára jellemző egyedi élményt kínál, ez a "The Mark".
A Dorothea Hotel esetében ez az egyedi vonás a gyógynövények tematikájára épül, tisztelegve a botanika iránt rajongó József nádor előtt.
A Pavilonban így a vendégek egy burjánzó gyógy- és fűszernövényfalat láthatnak, amelynek növényei a szálloda éttermeiben található koktélokban és ételekben is visszaköszönnek.
A földszinten található Anton's Bar & Deli nappal kézműves kávéélményt, könnyű falatokat és frissen sült péksüteményeket kínál, míg este egy dinamikus bárrá- és közösségi térré alakul át, pezsgő hangulattal és újító koktélokkal.
A hotelben 2024-ben további két étterem nyílik, amelyeket a három Michelin-csillaggal rendelkező séf, Dani García vezet: a tetőn található BiBo, egy andalúz brasserie, amely lenyűgöző panorámás kilátást nyújt Budára, és az Alelí, egy autentikus olasz osteria az utcafronton.
A wellness-kedvelő vendégek a 650 négyzetméteren elterülő, úszómedencével, szaunával, gőzfürdővel és fitneszteremmel felszerelt Spa-ban lazíthatnak. A Babor kozmetikumokat használó holisztikus testkezelések a három kezelőszobában, köztük egy páros szobában élvezhetők.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.