Volt biztonsági őr rúgta agyon a borászfiút

Nem volt kegyelem: amikor már eszméletlenül feküdt a földön, akkor is záporoztak a rúgások a fiatal borászra. H. Csaba egyik támadójának apja szemtanúk jelentkezését várja.
Nem volt kegyelem: amikor már eszméletlenül feküdt a földön, akkor is záporoztak a rúgások a fiatal borászra. H. Csaba egyik támadójának apja szemtanúk jelentkezését várja.

Kétségbeesett rokonok, barátok és ismerősök százai gyászolják azt a 37 éves borászt, aki tragikus körülmények között veszítette életét egy badacsonyi szüreti mulatságban. Csaba és a barátai aznap este csupán egy kellemes estére vágytak, már hazafelé indultak, amikor egy egyszerű közlekedési helyzet miatt összevitatkoztak egy másik társasággal a parkolóban.

Megpróbáltak elmenekülni

A vita azonban eszeveszett brutalitásba fordult: a társaság két, ittas tagja ugyanis nekiesett Csabának és barátjának, ütötték őket, ahol érték, egészen addig, míg a fiatal borász eszméletlenül a földre zuhant. A verést azonban ekkor sem hagyták abba, tovább rúgták a földön fekvő férfit. Bár ezután kocsiba pattanva megpróbáltak elmenekülni, ez nem sikerült nekik, a fesztivál biztonsági őrei feltartóztatták őket. Csaba édesanyja képtelen felfogni, hogy imádott fia nincs többé:

– A kisfiam sosem volt verekedős, mindenki szerette, kedves, jó humorú fiú volt. Aznap este is csak egy külföldről hazautazott barátjukkal találkoztak, már jöttek volna értük, hazafelé indultak, azért voltak a parkolóban – zokogott az édesanya. – Senkinek, még a legszörnyűbb ellenségemnek sem kívánom azt, amit most átélünk – tette hozzá elcsukló hangon a gyászoló asszony.

A két férfit biztonsági őrök kapták el

Letartóztatták a párost

Csaba barátai is határozottan állítják, Csaba társasága biztos, hogy nem kötekedett.

– Csibi, ahogy mi hívtuk, éle­tében nem ártott senkinek, mosolygós, aranyszívű srác volt. Egyszerűen nem hisszük el, hogy így ment el. Nincs az a bünte­tés, ami a gyilkosainak elég lenne – jelentette ki a férfi egyik barátja.

A két támadót már aznap őrizetbe vették, hétfő délután pedig előzetes letartóztatásba helyezték.

– A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és végzésében megállapította, hogy a gyanúsítottak szabadlábon ha­gyása esetén a szökésüktől és a bizonyítás megnehezítésétől kellene tartani – mondta el a Borsnak Pados Zita sajtóreferens. A két férfi egyikét, S. Norbertet a családja várta a bíróság előtt, akik Szabolcsból utaztak fel, hogy fiukat lássák. Az édesapja állítja, a fia nem bűnös.

A támadók kocsija árokba fordult. Egyikük édesapja, S. András hisz fia ártatlanságában © Rendőrség

Részvétet kíván az áldozat családjának

– Mindent nagyon sajnálok, őszinte részvétem a fiatalember családjának. De biztos vagyok benne, hogy a fiam nem tett ilyet, soha nem volt büntetve, sőt vonzotta a rendőri pálya, korábban pedig biztonsági őrként dolgozott. Kérem, hogy aki látta, mi történt, jelentkezzen, és mondja el az igazat – mondta S. András.

S. Norbert védője, dr. Bálint Roland hozzátette: a férfi tagadja a bűncselekményt.

– Abban a formában, ahogy a gyanúsításban szerepel, tagadja a vádakat, állítja, hogy ő nem bántalmazta a férfit.