Ez lenne a tökéletes rántotta titka? Próbálja ki!

Ez lenne a tökéletes rántotta titka? Próbálja ki!

recept
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 18. 14:30
Meglepő technikát osztott meg egy háziasszony. Könnyen lehet, hogy ez a legfinomabb rántotta elkészítésének titka.
Bors

Meglepő tippet árult el egy ausztrál nő a Facebookon: szerinte ugyanis a tökéletes rántotta titka nem más, mint hogy a tojásokat feltörésük után egy sűrű szövetű szitával le kell szűrni. Állítása szerint így megszabadulunk a tojásban lévő víztől, amitől a rántottánk íze gazdagabb lesz – írja a Daily Mail Australia.

A rántotta egyébként szinte minden házi séf munkásságának sarokköve. Míg Gordon Ramsay szerint a hőmérséklet a titok  – a lehető legalacsonyabb hőfokon kell készíteni –, addig az amerikai tévés sztárszakács, Alton Brown egy teáskanálnyi majonézre és ugyanannyi vízre esküszik – ami ugyan a rántotta ízében nem érződik, ám sokkal selymesebbé teszi a végeredményt.

Ez is érdekelheti!

Mindent medvehagymából: sajtkrém, krémleves, főzelék és gombapaprikás is készíthető belőle - Recepttel

Meghökkentő, de igaz! A csokitól és fahéjtól lesz igazán jó a csilis bab

Világos sör teszi fel az "i"-re a pontot, ha orly bundáról van szó

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.