Aktuális

Nyitnak a fürdők - Erre készüljön, ha csobbanást tervez!

Bors

Létrehozva: 2021.05.04.

<p lang="en-US">Május 1-jén, szombaton – a 4 milliomodik beoltott után – a hazai fürdők is megnyithatták kapuikat. Fontos azonban, hogy csak védettségi kártyával lehet őket látogatni, valamint néhány óvintézkedés még mindig életben van, amit be kell tartani.

Forrás: Vas Népe/Pajor András

Szigorú szabályok mellett ugyan, de ismét mehetünk strandolni, úszni a hazai fürdőkbe. Legalábbis azok a 18 éven felüliek, akik felvették már az első koronavírus elleni oltásukat, és megkapták a védettségi kártyájukat, mert a belépés során ez az első, amit elkérnek a kasszánál – természetesen a személyi igazolvány és a belépő ára mellett.

18 év alattiaknak nem kell kártya

A 18 év felettiek magukkal vihetik védettségi igazolvánnyal nem rendelkező, 18 éven alatti hozzátartozójukat – ám ezzel sem érdemes trükközni, mert ezt is ellenőrzik a bejáratnál, kérnek ugyanis diákigazolványt. Ha azonban valaki szakrendelésre megy, és beutalóval rendelkezik, akkor neki sem kell védettségi kártya. A kártyák ellenőrzését követően következik még egy testhőmérés a belépés előtt.

A papucs és a tus kötelező!

A papucs viselése és a tusolás a medencézés előtt korábban is kötelező volt a legtöbb fürdőben, azonban a járvány-helyzet kialakulása óta mindenhol szigorúan megkövetelik és ellenőrzik is. Sőt, olyannyira, hogy papucs nélkül be sem engedik a látogatókat.

Az idegeneknek távolságot kell tartani

A távolságtartásra is felhívják az üzemeltetők a figyelmet: a pénztárak előtt, a büféknél ezt felfestett jelek is segítik, de a medencében úszás közben, valamint a parton, napozás közben is arra kérik a látogatókat, hogy idegenekkel tartsanak távolságot.

Beltérben maszkot kell viselni

Belépéskor valamint a fürdő belső tereiben kötelezően maszkot kell viselni – hívják fel a figyelmet az üzemeltetők, majd hozzáteszik: ez alól kivételt képez ha éppen úszunk, szaunázunk, vagy gőzfürdőzünk.

A belépőórákat is fertőtlenítik

A nyitás előtt természetesen A-tól Z-ig kifertőtlenítették a fürdőket: a medencék vizét két óránként ellenőrzik, a belépéshez használt órákat is minden használat után áttakarítják. A forgalmasabb látogatóterek legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátok, vízbe jutást segítő eszközök 30 percenként kerülnek fertőtlenítésre. A vendégek részére alkoholos kézfertőtlenítő szert és helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat is kihelyeztek.

A csoportos oltások megszervezésének köszönhetően is a fürdődolgozók több mint háromnegyede rendelkezik védettséggel.

A gyógyvizes kúrák is igénybe vehetők

Május 3-tól újra igénybe vehető a NEAK által támogatott gyógyvizes gyógymedence szolgáltatások is. A korábban felírt kúrákat lehet folytatni, azokat nem szükséges újra felíratni. De fontos, hogy kizárólag előre egyeztett időpontban lehet élni ezekkel a lehetőségekkel, erre érdemes figyelni.

Így nyitnak a budapesti fürdők

Budapesten első lépcsőben a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitották meg kapuikat 2021. május 1-jén. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő. Végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő. A fürdők pontos nyitva tartása az adott fürdő honlapján elérhető.

A belépők a koronavírus járvány kitörése előtti áron maradtak. Továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megvásárlására. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbításra kerül.

Bejuthatunk várakozás nélkül is!

A sorban állás elkerülése érdekében javasolják az új és korszerű online felületen történő belépők megváltását, mely a www.budapestgyogyfurdoi.hu oldalon érhetők el. Lehetőség van arra, hogy a mobil telefonra érkező QR kód segítségével a vendég várakozás nélkül áthaladjon a beléptető kapun. A jegyek online módon történő vásárlásának ösztönzése érdekében 10% kedvezményt biztosítanak a különböző jegytípusok vásárlásakor. Az akció visszavonásig érvényes. A fürdők területén, a korábbi gyakorlatnak megfelelően kizárólag bank- vagy feltöltőkártyával lehet fizetni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162495_auto_resized.jpg
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714117212
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162715_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Őszintén remélem, hogy a következő években kizárólag ukránok kapják a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat – de tényleg!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162281_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714117212
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164149_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros