Aktuális

Sonka alakú csokitortával várja a húsvétot Adrienn

Bors

Létrehozva: 2020.04.08.

A húsvéti terülj-terülj asztalkámról nem hiányozhat a főtt vagy a sült sonka, így gondolta ezt Sabján Adrienn is, aki „csokisonkatortával” készült.

Forrás: Végh István

Nem mindennapi kétgyermekes édesanya Sabján Adrienn, aki realisztikus ételtorták készítésével foglalkozik, pedig az eredeti végzettsége pénzügyes. Mégis otthagyta jól fizető állását és inkább a cukrászattal kezdett foglalkozni.

– Közgazdászként végeztem és dolgoztam, imádtam a pénzügyet és a vele járó kreatív kihívásokat. A fiam 2011-ben betöltötte a harmadik életévét, és egy mesében szereplő autót, egy Villám McQueen tortát szerettem volna neki rendelni.

Böngésztem az interneten, és rájöttem, hogy igazából az ilyesfajta tortákat otthon is el lehet készíteni, így bele is vágtam. Az elsőt egy napig csináltam, utólag belegondolva nem sikerült túl jól – emlékszik vissza.

Egy nap elkészíteni

Adri rengeteg energiát fektet egy-egy torta elkészítésébe.

– Csak minőségi alapanyagokat használok. A cukormasszának megvannak az alapszínei: a fekete, a piros, a kék és a zöld, ezeket kell kevergetni. A mézes sonka valójában egy csoki torta, ezt lehet a legkönnyebben faragni. Egy torta elkészítése több lépésből tevődik össze. Lesütöd a piskótát, betöltöd, majd nagyon fontos, hogy összedermedjen, összeálljon az egész, így fél napra félre kell tenni. Ezután lehet szépen faragni, különben szétcsúszna. Ha ez megvan, akkor 3 és 5 óra közé esik az elkészítés. Minden attól függ, hogy milyen kedvem van – mondja mosolyogva.

De Adri nem adta fel az első kudarcnál, hiszen a tortakészítés valóságos szerelem volt a számára, egy cukrász tanfolyamot is elvégzett. A torták pedig egyre díszesebbek és realisztikusabbak lettek.

A családtagoknak és a barátoknak többnyire csak hagyományosakat készített, majd jött a felkérés az Alma Együttestől, hogy készítsen egy csirkepörkölt tortát az énekesnek, Buda Gábornak.

Utána pedig nem volt megállás, egyre több felkérést kapott. Lassan döntenie kellett: vagy a közgazdász munkát hagyja ott, vagy a tortakészítéssel hagy fel. A képeken is látszik, melyik mellett döntött.

Adri előtt mostanra nincs akadály, gyakorlatilag bármit megformál az étlapról – legyen szó húslevesről, bolognai spagettiről, hamburgerről, rizses húsról, töltött káposztáról, libacombról, cézár salátáról, és még sorolhatnánk a végtelenségig.

És ezek valóban megszólalásig hasonlítanak az eredetihez. De nem csak ezekben profi: csinált már virágládát, kávészsákot és realisztikus szívet is, ami a személyes kedvence – egy orvostanhallgató lánynak kérték.

Adri viszont a borsófőzelék tortájával futott be igazán, aminek a receptje és a technikája hétpecsétes titok, ebben ő a legprofibb. Annyira élethű, hogy nemrégiben el is lopták!

– Természetesen minden alkotásomról készítek képet, ezeket pedig fel is teszem a különböző közösségi oldalakra. A Facebook-oldalam követői egyszer csak szóltak, hogy megtalálták a borsófőzelék tortámról készített képet egy osztrák pékség oldalán, akik a napi menüjükhöz használták fel.

Felvettem velük a kapcsolatot, és nagyot nevettünk, mikor kiderült: még most is alig hiszik el, hogy ez tényleg nem egy igazi borsófőzelék!

És, hogy mennyire realisztikusak Adri tortái, arra álljon itt még egy példa.

– Egyszer egy vegetáriánus atyát akartak megviccelni, ezért egy csirkepaprikás tortát készítettem. Amikor átadták neki, teljesen megszeppent, láthatóan nem is tudta, hogy mit mondjon.

Végül elárulták neki, hogy valójában ez egy torta, amire kacagásba tört ki. Kérte, hogy ne vágják fel, hadd verje át ő is a paptársait. Még kikísérésről is megfeledkezett, olyan izgatott volt!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182952_auto_resized.jpg
origo.hu

Újra durva eső csapott le Dubajra, ismét megbénult a reptér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177804_auto_resized.png
metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180759_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182328_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Letaglózó hír az Eb előtt, Marco Rossi fontos játékosát műteni kell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27686_resized.jpg?avcount=1714671912
origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183113_auto_resized.jpg
travelo.hu

Letette a gépet a pilóta a londoni repülőtéren, ami aztán irányíthatatlanná vált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27678_resized.jpg?avcount=1714671912
magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714671912
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714671912
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/H8M-qQQGOEUvW1fqdXmG1QOk0xzAA6qogp15FuNSYZk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2MmNhMzFmZGQwMTQ4MGJiMWMwNGQ2OTkzZTBiNGFl.jpg
BÉKE

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mTsvwgars5UNzThmlKhYnKThe01xSveZuUrzMI3pixQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjU4ZDZjNmJjMDRlMzY5MWRiOTU5OGNjZDMwY2Uz.jpg
Gólyahír

Öröm és bánat egyszerre: megszülettek a két gyermekét eltemető nagymama ikerunokái, de egyikük már az angyalok közt van