Sírt kislánya szegénységén Kárpáti Rebeka

A műsorvezetőben már korábban megfogalmazódott a gondolat, hogy jótékonykodjon. A gondolatot tett követte: az évet a Kongói Demokratikus Köztársaságban köszöntötte az éhező afrikai gyerekekkel.
A műsorvezetőben már korábban megfogalmazódott a gondolat, hogy jótékonykodjon. A gondolatot tett követte: az évet a Kongói Demokratikus Köztársaságban köszöntötte az éhező afrikai gyerekekkel.

Kárpáti Rebeka mindig kedvesen és önzetlenül igyekszik az emberek felé fordulni. Az értékrendje alapvetően a helyén volt eddig is, de most olyan hatással volt rá az afrikai utazása, hogy még több együtt­érzéssel tekint másokra.

– Mindig is helyén volt az értékrendem, nem akarok álszent lenni. De amikor ott ültem a koszban és büdösben az éhező gyerekek között, akik éppen egy galacsinnal játszottak, valahogy nem érzem helyénvalónak azt, ha valakinek meg az a problémája, hogy nem érkezett meg időben a márkás ruhája – mesélte az egykori szépségkirálynő, akire nagy hatást tett az utazás.

© Instagram

– Rájöttem, hogy a legalapvetőbb dolgoknak is örülnünk kell, például, hogy meleg vízzel le tudunk fürödni, és a szemetet is elszállítják – folytatta Rebeka, hogy érzékeltesse, ami nekünk természetes, az Kongóban korántsem.

Természetesen nemcsak nézelődéssel segített a fekete kontinens lakóin, a műsorvezető az Afrikáért Alapítványon keresztül egy kislányt, Davinát is örökbe fogadta. A nyomorban élő lányka és testvérei olyan szegények, hogy gyakran napokig nem esznek. Erről Rebeka még most is csak sírva tud beszélni.

– Találkoztam az én örökbe fogadott kislányommal. Legfőképpen anyagilag támogatom majd, mivel mindkét szülő munkanélküli, és rengeteg testvére van. Sokszor nem kap enni – mesélte könnyezve Rebeka – Sajnos a távolság és az internet hiánya miatt a kapcsolattartás nehezebb, de igyekszem folyamatosan figyelni, és remélem, hogy idővel sikerül akár naponta is beszélni vele. Ahogy tehetem, ki­utazom hozzá, addig pe­dig küldöm neki az anyagi támogatást, hisz arra van a legnagyobb szükségük – mondta Rebeka, aki szeretne példát mutatni, hogy kicsit jobban értékeljük azt, amink van.

Az alapítvány munkatársai egyébként nemcsak a Davinával kapcsolatos ügyeket intézik: házat építenek és orvosi ellátást is nyújtanak a térségben.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors