Rendőrök állították le Erika boncolását

Órákig várakoztatták, majd hazaküldték a kórházból a négygyermekes esztergomi családanyát, H. Gyulánét. Erika másnap hajnalban elhunyt, férje feljelentést tett.
Órákig várakoztatták, majd hazaküldték a kórházból a négygyermekes esztergomi családanyát, H. Gyulánét. Erika másnap hajnalban elhunyt, férje feljelentést tett.

Erikát 46 évesen ragadta el a halál. Férje, H. Gyula szerint a tragédiának nem kellett volna bekövetkeznie, felesége végzetes hanyagság áldozata lett.

– A feleségem edzésen vett részt múlt szerdán a női focicsapat tagjaként, vele volt 12 éves kislányunk is – idézte fel Gyula. – Erika rosszul lett, hasogatott a feje, fájt a mellkasa, elfehéredett, remegett. Mentővel vitték az esztergomi kórház sürgőssé­-gi osztályára. Hamarosan én is beértem. Egy orvos megvizsgálta, megcsinálta az EKG-t, vérnyomást mért, vért is vettek. Később ez az orvos elhagyta a kórházat, de a feleségemet nem adta át a kollégájának, este 7-től háromnegyed 11-ig várakoztunk.

– Végül sikerült bejutnunk egy másik orvoshoz, aki azt mondta: az eredmények rosszak, úgy látja, Erika lábon kihordhatott egy infarktust. Gyógyszert adott, és hazaküldött minket. Hajnali kettôkor már nem tudtam felébreszteni a feleségemet. Mire a mentő kiért, késő volt. A mentős ugyanaz volt, aki délután beszállította Erikát. Csodálkozott is, hogyan engedhették haza – mondta a családfő, aki korán reggel feljelentést tett.

Erikát még a halála reggelén fel akarták boncolni. A Bors információi szerint a rendőrség közbeavatkozott, és igazságügyi boncolást rendelt el.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznál érdeklődtünk: elismerik-e a mulasztást, van-e belső vizsgálat. Dr. Kanász Gábor főigazgató rövid üzenetet küldött: „Tájékoztatom, hogy az érintett ügyben hatósági vizsgálat folyik”. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság megerősítette: vizsgálatot indított.

Gyula harminc évet élt le békében, szeretetben Erikával. Azt mondja: tartozik az igazsággal asszonyának.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors