Rejtélyes haláleset – Elpusztult két elefánt a szadai szafariparkban

Csak találgatni lehet, mi okozta pontosan Mambo és Betty halálát, ráadásul harmadik társukra eszméletlen állapotban találtak rá. Az ő életéért napokig küzdöttek az állatorvosok, végül sikerült megmenteni.
Csak találgatni lehet, mi okozta pontosan Mambo és Betty halálát, ráadásul harmadik társukra eszméletlen állapotban találtak rá. Az ő életéért napokig küzdöttek az állatorvosok, végül sikerült megmenteni.

A német Bild lap szellőztette meg a döbbenetes hírt, hogy elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark két elefántja, a 37 éves Mambo és a 35 éves Betty, egy harmadik elefánt életéért pedig napokig kellett küzdeni. A halálesetről állatvédők is beszámoltak, Daniela Freyer, a Pro Wildlife állatjóléti szervezet egyik alapítója a Bildnek azt nyilatkozta, hogy egy fellépés után pusztultak el az állatok, de nem most, hanem nyár végén. A gondozók találtak rá a két kimúlt állatra és az eszméletlen állapotban lévő társukra.

Az elefántok a híres cirkuszfamília, a Casselly család tulajdonában voltak © MTI

Az elefántok a legendás cirkuszfamília, a Casselly család tulajdonában voltak. Rene Casselly másfél hónap után hozta nyilvánosságra a történteket.

© Knap Zoltán

Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálának oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia történt… – írta a férfi a Facebookra.

Merrylu Casselly német artista és ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója még az esküvőjükre is Mambo hátán vonult a Szent István-bazilika előtt 2016-ban © Bors

Természetesen megkerestük az érintetteket, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, ifj. Richter József az alábbi közleményt küldte el a Borsnak.

Az elefántokat etetni is lehet a parkban © Knap Zoltán

Augusztus végén elhullt a Casselly cirkuszi família tulajdonába tartozó két afrikai elefánt, Mambo (37) és Betty (35). Az állatok nem voltak már fiatalok, de hirtelen elpusztulásuk nagyon megrázta tulajdonosukat, René Cassellyt és minket is. A tulajdonos kérését tiszteletben tartva, a hatalmas trauma és gyász miatt nem hoztunk nyilvánosságra a tragédiát. René pár napja megtörte a csendet, Facebook-oldalán ír a család gyászáról. Az orvosi igazolásból nem derült ki a pusztulás pontos oka. A Casselly család kegyeleti okokból úgy döntött, hogy nem kérik az állatok boncolását; a hatóságok felé természetesen megtörtént a bejelentés. Az egész társulat nevében szeretném ezúton is részvétemet kifejezni a család felé, pótolhatatlan veszteség és kimondhatatlan fájdalom, amit mindannyian érzünk – áll a Borsnak elküldött nyilatkozatban.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors